Aalborgs stjerner slider sig til sejr mod bravt kæmpende TTH

Holstebro
Champions League herrehåndbold Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

TTH Holstebro diskede op med flot forsvarsspil mod Aalborg, men måtte give fortabt til sidst.

Et slidstærkt TTH Holstebro tvang tirsdag Aalborg Håndbold til at knokle for sejren, da de to mødte hinanden i det vestjyske.

Værterne var foran i tre fjerdedele af kampen, men den brede bænk hos Aalborg blev afgørende til sidst.

TTH mistede noget pondus i den defensiv, der i første halvleg havde holdt nordjyderne på bemærkelsesværdigt få mål. Stjernerne fra Aalborg kværnede sig tilbage i kampen og vandt 26-23.

Nordjydernes målantal er det laveste hidtil i sæsonen, og det siger noget om TTH's defensive arbejde i tirsdagens opgør.

Resultatet betyder, at Aalborg fører ligaen med tre point ned til GOG, som har en kamp i hånden. TTH er på ottendepladsen med ti point op til Aalborg.

Det var særdeles tydeligt, at TTH var godt forberedt til tirsdagens opgør.

Aalborg vil gerne spille i et hidsigt tempo, og nordjyderne plejer at score et hav af mål i sine kampe, men det fik TTH sat en stopper for før pausen.

Utallige aggressive tacklinger fra TTH førte til utallige spilstop, og Aalborg mistede den rytme og det tempo, som normalt kendetegner holdet.

Samtidig havde Aalborg problemer med at afstemme forsvaret, og et tålmodigt spillende TTH-mandskab dirkede defensiven op med effektive åbninger.

Efter 21 minutter var vestjyderne foran med 9-6.

Kortvarigt lykkedes Aalborg med at sætte tempoet op, men TTH fik igen sat en prop i og gik til pause med en føring på 12-9.

Man havde dog hele tiden følelsen af, at Aalborg nok skulle komme tilbage. Simon Gade gjorde sit i målet lige efter pausen, da han på få minutter løftede sin redningsprocent betragteligt.

I den anden ende lykkedes Aalborg med at mørne den vestjyske defensiv, som mistede noget pondus i forhold til første halvleg. Efter 41 minutter tabte TTH føringen, da René Antonsen satte kuglen i nettet til 18-17.

Benene begyndte at se tunge ud hos TTH, og Aalborg udnyttede det koldt og kynisk til at udbygge sin føring.