Aalborgs håndboldherrer besejrer Skjern med besvær

Skjern
Aalborg Håndbold - Bjerringbro-Silkeborg Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Skjern smed en føring på fem mål i anden halvleg mod Aalborg, som vandt for 13. gang i ligaen i denne sæson.

Aalborgs håndboldherrer var i store problemer mod Skjern søndag aften i den bedste danske række.

Det endte dog med en udesejr til Aalborg på 24-21, og dermed er nordjyderne oppe på 13 sejre i de første 13 spillerunder.

Aalborg topper tabellen med 26 point, mens Fredericia er nummer to med 19 point.

Med nederlaget er Skjern nummer ni i rækken med 11 point og dermed akkurat uden for pladserne, der giver adgang til slutspillet.

Skjern havde sejren inden for rækkevidde, men magtede ikke at holde stand, efter at holdet kom foran 19-14 efter 42 minutter.

Aalborgs Niklas Landin blev skiftet ind i målet, og Mikkel Hansen agerede kløgtig spilfordeler uden dog selv at komme på måltavlen for udeholdet.

Skjern stoppede med at score, og pludselig stod det 19-19. Hjemmeholdet lavede blot to mål mere, mens Aalborg hamrede ti mål ind i de sidste 18 minutter.

Aalborgs bagspiller Mads Hoxer var lettet efter sejren.

- Jeg ved ikke, hvad der gik galt. Vi spillede kummerligt, og cadeau til Skjern for det. Men heldigvis endte vi med at hente to point.

- Det var klart det dårligste, vi har leveret i denne sæson. Det var to grimme point, siger Mads Hoxer til TV 2 Sport.

Skjern-keeper Christoffer Bonde pegede på sin kollega i den modsatte ende som nøglen til Aalborgs sejr.

- Det er en bitter fornemmelse, for vi spillede godt i 40 minutter, og så havde vi 20 dårlige minutter.

- Landin viste, hvorfor han er verdens bedste håndboldspiller, da han kom ind. Jeg følte, at han var årsagen, til at vi tabte, siger Christoffer Bonde til TV 2 Sport.

Tidligere søndag blev der spillet en kamp mere i ligaen, og her vandt TMS Ringsted overraskende med 30-21 ude over Sønderjyske.

TMS Ringsted var bagud 12-16 ved pausen, men fik holdt sønderjyderne nede på blot fem scoringer i anden halvleg.

Og da Sønderjyske selv scorede 18 gange i de sidste 30 minutter, var sejren en realitet.

TMS Ringsted er nummer syv i rækken med 12 point efter 13 kampe. Sønderjyske har tre point færre længere nede i tabellen.