Aalborg Pirates tager fra Herning med ny sejr

Herning
Aalborg Pirates - Herning Blue Fox, DM ishockey finaleserien Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Aalborg Pirates fører 2-0 i DM-finaleserien efter en overtidssejr på 4-3 i Herning søndag.

Aalborg Pirates slog søndag Herning Blue Fox 4-3 efter overtid og bragte sig på 2-0 i kampe i dysten om DM-titlen efter den overlegne 6-0-sejr fredag.

Martin Højbjerg blev helten med en scoring efter 63 minutters spil efter assist af broren Mikkel Højbjerg.

Forud var gået en omskiftelig og forholdsvis chancefattig kamp, hvor Aalborg førte 3-1 og virkede i kontrol, inden Herning vågnede op med to scoringer i de sidste 14 minutter og tvang kampen i forlængelse.

Aalborg er tirsdag aften vært for tredje finale, inden mandskaberne fredag er tilbage i Herning til potentielt sidste finale.

Søndag bragte landsholdsspiller Mathias From efter bare et minut Herning foran med efter et glimrende svirp med staven, og de følgende minutter var også ganske jævnbyrdige.

Men Aalborg arbejdede sig ind i opgøret og fik med mange dybe pucke lagt pres på hjemmeholdet i resten af første periode.

Det gav scoringer ved Matt Salhany, der styrede en afslutning i nettet, og Kirill Kabanov i et tætpakket område foran Hernings mål, og 2-1 ved første pause var ganske passende bedømt på skudstatistikken, som Aalborg vandt 12-5.

Herning forsøgte at trykke Aalborg tilbage i anden periode, og det lykkedes i nogen udstrækning, men trods et powerplay udeblev både mål og store åbne chancer.

Efter 37 minutter blev den nok største mulighed formøblet af en upræcis pasning, og kort efter slog Aalborg så til i en anden ende efter et amerikansk samarbejde.

Matt Salhany løftede pucken let på tværs mellem et par Herning-spillere, og her dukkede Trevor Gooch op og hamrede pucken ind bag landsmanden Mac Carruth.

Med kniven for struben fik Herning efter 47 minutter omsider lukket den ellers stærke Aalborg-defensiv op. Mathias From satte en Aalborg-spiller og lagde pucken ind til Mathias Bau, der sendte den op i nettaget til 2-3.

Det gav et skud selvtillid, og mindre end to minutter senere udlignede Phil Marinacchio til 3-3 med en flot styring af Andris Dzerins' fremlægning.

Herning fik også halvandet minut i overtal i slutningen af den ordinære spilletid, men for sjette gang i finaleserien fik Herning ikke scoret i powerplay, da overliggeren tog fra.

Aalborg holdt stand i de sidste 30 sekunder af overtiden i undertal, og efter knap tre minutters spil ramte Mikkel Højbjerg med pucken sin bror, som på den måde blev matchvinder.