Aalborg Håndbold buldrer videre med 10. ligasejr i træk

Aalborg
Herrehåndbold: GOG - Aalborg Håndbold Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Aalborg Håndbold er seks point foran nærmeste konkurrent efter en sikker sejr over Fredericia.

Aalborg Håndbold ligner efterhånden en sikker vinder af herrernes grundspil, efter at holdet søndag snuppede ligasejr nummer ti af ti mulige.

Ellers formstærke Fredericia kunne ikke følge med og tabte 27-35 i en velbesøgt nordjysk arena.

Mikkel Hansen fejrede sin 36 års fødselsdag ved at score syv gange og assistere ved fire mål i den sikre sejr, og Niklas Landin strålede desuden med en bomstærk første halvleg.

Aalborg har maksimum 20 point efter ti kampe, og det er seks point mere end nærmeste forfølger, Mors-Thy.

Fredericia er nummer tre med sine 13 point.

Første halvleg var præget af et højt tempo og ambitionsniveau fra begge mandskaber, og det resulterede i en seværdig kamp, der i perioder også indeholdt både en del tekniske fejl og skud på eller forbi målrammerne.

Fredericia fulgte fint med i starten, men Aalborg trak lidt fra i en overtalsperiode, og da Nicklas Landin samtidigt pillede næsten halvdelen af gæsternes forsøg, endte det 16-11 efter de første 30 minutter.

Det blev hurtigt udbygget til en timålsføring i første del af anden halvleg, hvor Aalborg-offensiven reelt kørte gæsterne midtover.

12 Aalborg-mål på 14 minutter blev afgørende for kampen, men alligevel blev slutfasen lidt nervøs fra et pludseligt meget sløset hjemmeholds side.

Fredericia vandt således perioden fra 44. til 54. minut med 7-0, inden stregspilleren Simon Hald, der scorede i alt syv gange, brød forbandelsen for værterne og punkterede spændingen med sit mål til 29-24.

Aalborg er midt i en meget kamptung periode. Onsdag er der Champions League på programmet. Her kommer den norske storsatsning Kolstad på besøg.