Aalborg gør rent bord mod Herlev og når i DM-finale

Herlev
Metalligaen: Herlev Eagles - Aalborg Pirates Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Med en sejr på 5-1 over Herlev Eagles onsdag blev Aalborg Pirates klar til DM-finalerne i ishockey.

Aalborg Pirates skal for anden år i træk spille om guldmedaljer i Metal Ligaen.

Onsdag indløste de forsvarende mestre fra Nordjylland billetten til DM-finalerne med den fjerde semifinalesejr i lige så mange kampe mod Herlev Eagles.

Denne gang blev sjællænderne slået med 5-1 efter en overbevisende aalborgensisk indsats.

Nu kan Pirates-spillerne læne sig tilbage og se, hvem de skal kæmpe om mesterskabet med. Det tyder på at blive Herning Blue Fox, der fører sin semifinaleserie mod Esbjerg Energy med 3-1 i kampe.

Midtjyderne kan fredag gå videre med endnu en sejr.

Aalborg kom foran efter cirka syv et halvt minut onsdag, da Tobias Ladehoff gjorde det til 1-0. I forbindelse med målet blev Herlevs Victor Gade sendt i straffeboksen, og det udnyttede Aalborg til at score igen.

Kun et halvt minut efter åbningsmålet stod der 2-0 efter et mål af Thomas Spelling.

Herlevs sejrshåb fik dog liv med cirka fem minutter tilbage af første periode. Her sendte Matthias Asperup langt udefra pucken i mål og reducerede til 1-2.

Lidt efter fik Herlev to minutter i overtal, men det gik i stedet helt galt for hjemmeholdet. Efter en stor fejl fik Victor Rollin Carlsson en friløber mod Herlev-målet, og så stod der 3-1.

Aalborg styrede mod finalerne. Endnu mere, da det fem minutter inde i tredje periode blev 4-1 ved Nikolaj Carstensen. Halvandet minut senere gjorde Trevor Gooch det til 5-1, og så var kampen afgjort.