Sport - Ritzau

80.000 australske fans skal vendes til dansk VM-fordel

80.000 australske fans skal vendes til dansk VM-fordel

80.000 australske fans skal vendes til dansk VM-fordel

Ritzau
Sydney
Zuletzt aktualisiert um:
FBL-wc-2023-WOMEN-PRESSER-DEN Foto: David Gray/Ritzau Scanpix

Australsk hjemmebanefordel med 80.000 tilskuere skal bruges som dansk motivation, siger Janni Thomsen.

80.000 tilskuere, der hovedsageligt holder med modstanderholdet i en VM-ottendedelsfinale. Blot tanken kan nok få det til at løbe koldt ned ad ryggen på en fodboldspiller.

For danske Janni Thomsen fylder drømmen om at gøre entre på sådan en scene dog mere end frygten for presset.

Det siger hun på et pressemøde forud for mandagens VM-ottendedelsfinale mellem Danmark og Australien på det olympiske stadion i Sydney.

- Det er en stor kamp og en stor kulisse, men det er altså en drøm. Siden jeg var barn, har jeg drømt om at træde ud på sådan et fyldt stadion. Nu træder vi derind, og jeg er sikker på, at alle glæder sig helt vildt meget, siger Janni Thomsen.

Det danske hold skal bruge kulissen og stemningen som en motivation, selv om opbakningen først og fremmest er rettet mod de australske spillere.

- Tilhængerne kommer nok ikke alle sammen til at holde med os, men vi må bruge den stemning, der er - og få det til at gå vores vej, siger Janni Thomsen.

Australierne har uden stjerneangriberen Sam Kerr spillet sig videre fra gruppespillet og ridder på en bølge af selvtillid efter en 4-0-sejr over Canada i sidste kamp i gruppe B.

Fodbold er langtfra den mest populære sport i Australien, men landsholdet - der går under navnet The Mathildas - har udbredt en form for fodboldfeber.

På papiret er australierne et stærkere hold end Danmark med dets placering som nummer ti i verden – tre pladser foran Danmark. Australien er også smal favorit hos bookmakerne i VM-ottendedelsfinalen.

Danskerne er dog ikke klar til at slukke VM-drømmene trods en snert af status som underdogs, lyder det fra Lars Søndergaard.

- Vi lever i en drøm, og vi vil gerne blive ved med at leve deri så længe som muligt, siger landstræneren.

Han forventer et dynamisk og hurtigt australsk hold, og det bliver en nøgle for Danmark at holde australierne fra store chancer.

- Jeg synes, vi er godt forberedt på forskellige scenarier. Det er det, vi vil tage med ind til kampen, siger landstræneren.

Indtil videre i turneringen er det lykkedes Søndergaards tropper at holde modstanderne nede på få målchancer.

Danmark har lukket et enkelt mål ind i 0-1-nederlaget i anden gruppekamp mod England.

Mandagens kamp mod Australien begynder 12.30 dansk tid.

/ritzau/

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Poul Harald Holm, Mirjam Fibiger Olesen, Ester Esmarch, Henrik Lydeking
„Kristendemokraterne: Tør i lytte til os lokale omkring grænsekontrollen?“