Leserbrief

„Die leere Kommunekasse 2023“

Die leere Kommunekasse 2023

Die leere Kommunekasse 2023

Sönke Büsen
Sonderburg/Sønderborg
Zuletzt aktualisiert um:
In Leserbriefen werden auf Probleme aufmerksam gemacht. Foto: Unsplash

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Sönke Büsen meint, dass die Kommune mit der Wahl eines privaten Unternehmens bei der Reinigung von Senioren-Wohnungen ganz und gar kein gutes Geschäft gemacht hat.

Det er interessant, at overborgmesteren frygter at kommunekassekassen i Sønderborg til næste år skulle være tom. Det er også interessant, at diskussionen nu handler om at den kommunale rengøring gennem privatiseringen skal stå model til dette scenarie.

I april 2021 opstod på grund af en langtidssygemelding en situation, at der manglede én bemanding til angivelig 3 timer, men som i realiteten kun tog 1,5-2 timer - noget som jeg som vikar flere gange har løst indenfor denne tidsramme. I stedet for at spørge mig om jeg ville løse opgaven mere konstant, blev der hyret en privat virksomhed som fik honorar for 3 timer, dvs. i stedet for at jeg kunne løse opgaven for ca. 2 x 130 kr. pr. dag betalte kommunen en privat virksomhed 3 x (400.-?) kr. pr. dag. Så der blev pr. dag smidt ca. 900.- kr. ud ad af det kommunale vindue. Og dette fortsatte i over et år. Så der er tale omkring 200.000 kr. Dette og på grund af andre uacceptable forhold på arbejdspladsen valgte jeg for nogle måneder siden at gøre kommunen inkl. de tre borgmestre opmærksom på disse forhold.

I maj 2022 opstod så igen et behov for en vikar, som igen blev dækket af en privat virksomhed, dvs. omkring 400 kr. pr. time (4 timer pr. dag). Og det i flere måneder også fremadrettet indtil det næste år.

Det korte af det lange er, at kommunen har og vil bruge unødvendigt omkring 300.000.- kr. ja nok mere, indenfor lidt over halvanden år på private virksomheder i stedet for at vælge prisgunstige kommunale løsninger. Over 300.000 kr. unødvendige udgifter på en arbejdsplads med to (tre) ansatte indenfor rengøringen !? Det skal så også ses i det lys, at jeg og en tidligere kollega (dvs. kommunale ansatte) mellem 2018-22 gennem vores fleksibilitet har sparet ifølge min beregning kommunen over 200.000 kr. i vikartimer. Det er ikke rengøringen, der er skyld i at kommunekassen nærmer sig en tom tilstand.

Det spørgsmål, som stiller mig er så, hvad Erik Lauritzen, Stephan Kleinschmidt og Ellen Trane Nørby, egentlig siden maj har gjort ved sagen, efter jeg personligt henvendte mig skriftligt til dem?

Mehr lesen

Leserbrief

Stephan Kleinschmidt
„Sonderburg als kinderfreundliche Stadt und Kommune“

Leserbrief

John Brandt
„Rechtspopulismus in Europa eine Gefahr für Vielfalt“

Leserbeitrag

Gerner Petersen
„Æret være Erwins minde“

Leserbrief

Herdis Thomsen Maaløe
„Ein häufiger Fehler: Auf Alsen ist es „e“ statt „æ““