Leserbrief

„Ich hasse Politik …“

Ich hasse Politik …

Ich hasse Politik …

Søren Østergaard
Sonderburg/Sønderborg
Zuletzt aktualisiert um:
Søren Østergaard Foto: Privat

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Die Partei Fælleslisten hält sich fern von landespolitischen Tagesordnungen und konzentriert sich auf das, was den Bürgerinnen und Bürgern in der Kommune am meisten bringt. Das meint Søren Østergaard nach der Kulturnacht am Freitag.

Jag hader politik…

Dette var en tilbagevendende bemærkning blandt de mange Fælleslisten talte med på kulturnatten. Årsagerne var flere, med bl.a. løben fra løfterne og partihoppere var noget af de mest fremherskende.

I Fælleslisten bryder vi os heller ikke særlig meget om politik. Bevares, er vi en del af byrådet må vi selvfølgelig spille med på de politiske spilleregler der gælder. Lige nu har vælgerne bestemt at det er den landspolitiske ideologi der skal styre Sønderborg, og det respekterer vi selvfølgelig.

Men når vi diskuterer internt og i det daglige, er vi fjernt fra overordnede politiske dagsordener.
Vi tager udgangspunkt i kommunen og dens borgere – lige her og lige nu.

Vi anskuer ikke de enkelte sager i kommunen ud fra en landspolitisk agenda, men ud fra hvad vi hører og mener er bedst for borgerne. Vi har ikke en forudfattet politisk facitliste, hvorfra vi forventes at have en bestemt mening.

Fælleslisten blev dannet i 2005 af siddende politikere fra flere forskellige partier, netop for at få en lokal holdning der havde rod i borgerne. Ikke rod i Christiansborg eller fjerne partikontorer i København.

Vi hader også politik når det bliver fjernt, ideologisk og forudbestemt.

Vi vil gerne renovere skoler, ikke fordi ”det er sådan Fælleslisten mener”, men fordi skolerne trænger.

Vi vil gerne give de ældre frit valg i ældreplejen. ikke fordi ”det er sådan Fælleslisten mener”, men fordi vi hører det er det seniorerne gerne vil have.

Vi vil gerne have Projekt Zero gennemført. Ikke tankeløst og for enhver pris fordi det er Fælleslistens ideologi, men fordi det vil gavne samfund og miljø.
Samtidig ønsker vi ikke vindmøller og solcelleparker opført overalt i vores skønne natur, bare fordi vi er ideologisk er grønne. Vi ønsker dem placeret med størst hensyntagen til naturen og borgerne, for det hører vi mange borgere sige.    

Det er således med både bekymring og forståelse vi i Fælleslisten hører borgere sige: „Jeg hader politik“.          

Mehr lesen

Leserbrief

Stephan Kleinschmidt
„Sonderburg als kinderfreundliche Stadt und Kommune“

Leserbrief

John Brandt
„Rechtspopulismus in Europa eine Gefahr für Vielfalt“

Leserbeitrag

Gerner Petersen
„Æret være Erwins minde“

Leserbrief

Herdis Thomsen Maaløe
„Ein häufiger Fehler: Auf Alsen ist es „e“ statt „æ““