Leserbrief

„Bürgermeister schiebt Danfoss die Schuld in die Schuhe“

Bürgermeister schiebt Danfoss die Schuld in die Schuhe

Bürgermeister schiebt Danfoss die Schuld in die Schuhe

Ingrid Johannsen
Sonderburg/Sønderborg
Zuletzt aktualisiert um:
Foto: Unsplash

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Stadtratsmitglied Ingrid Johannsen (Venstre) kritisiert Erik Lauritzens Bemerkung, dass das niedrige Lohnniveau des Konzerns Danfoss schuld an den geringen Steuereinnahmen der Kommune ist.

I en omtale af et møde om kommunens økonomi på Sundhedscentret i Sønderborg er borgmester Erik Lauritzen (S) citeret for som forklaring på kommunes lave skatteindtægter at sige: ”Og en af forklaringerne er, at lønningerne på eksempelvis Danfoss er lave og lønniveauet fra Danfoss smitter af i andre virksomheder og det giver færre skattekroner i kommunekassen”.

Det er en uhyrlig påstand, at lønniveauet på Danfoss skulle være forklaringen på en negativ økonomisk spiral i Sønderborg Kommune. Danfoss står for arbejdspladser og betragtelige skatteindtægter.

Det må nærmest betragtes som en frækhed at mene, at Danfoss trækker Sønderborg Kommune ned og ikke op. Danfoss er synonym med fremgang og optur og solid økonomi for det kommunale budget i mere end en menneskealder. Det er lidt af en tilsnigelse at påstå det modsatte.

Vi kan alle være enige om, vi gerne vil have rige, veluddannede, højt skattebetalende og velfungerende skatteborgere i vores kommune, men at sige, at Danfoss’ ansatte ikke tæller på plussiden, er da vist helt nye takter i borgmesterens retorik. Hvad bliver det næste? Er de uddannelses- og arbejdspladser, Danfoss har skabt i Sønderborg Kommune med beskæftigelse af sønderjyske familier i flere generationer noget, der skal kastes i grams i forsøget på at dække over det hastigt stigende og tilsyneladende bundløse hul i kommunekassen?

Jeg håber, Erik Lauritzens udtalelse var en flyvsk og enlig svale. Jeg tror, at borgerne i Sønderborg Kommune og i særdeleshed de ansatte på Danfoss gerne havde været den foruden.

Mehr lesen

Leserbrief

Benny Engelbrecht og Theis Kylling Hommeltoft
„Samarbejde bygger bro til gavn for erhvervsudviklingen“

Leserbrief

Meinung
Hans Stengaard Jessen
„Probleme mit der Digitaliserung“

Leserbrief

Søren Østergaard
„Gebt dem Hafen und der Kaserne eine Pause“

Leserbrief

Sönke Büsen
„Die leere Kommunekasse 2023“

Musik

Sønderjyllands Symfoniorkester: Das erwartet Konzertfans im Jubiläumsjahr

Sonderburg/Sønderborg Sasionstart in Sonderburg. Freitagvormittag stellt Sønderjyllands Symfoniorkester sein Programm für die Spielzeit 2023/24 vor. Musikbegeisterte können sich auf klassische Werke von Sibelius, Nielsen, Dvorák, Schumann oder Brahms freuen. Aber auch atmosphärische Klänge zu Halloween, eine Gospelgala und galaktische Klänge aus dem Universum hat das Orchester in seinem 60. Jubiläumsjahr zu bieten.

Voices – Minderheiten weltweit

Jan Diedrichsen
Jan Diedrichsen
„Deutsch-Sorbische Lyrik: Kito Lorenc geehrt“