Leserbrief

„Blå Stue: Vælger i grønt eller sort?“

Blå Stue: Vælger i grønt eller sort?

Blå Stue: Vælger i grønt eller sort?

Bent Iversen
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Bent Iversen stellt dem bürgerlichen Flügel die Gretchenfrage: Wie haltet ihr es mit der Neuen Bürgerlichen, deren Weg zur Energiewende über Atomkraft führt?

I væsentlige politiske sager er det vigtigt, at man bliver tydelig omkring, hvor man står. Det får mig til at spørge Børge Koch og Carsten Leth Schmidt og for den sags skyld også Venstre og Konservative i Haderslevs Kommunalbestyrelse: Hvordan har I det egentlig med at være i fællesgruppe med Ny Borgerlige?

På det just afholdte kommunalbestyrelsesmøde havde Thomas Vedsted fra Ny Borgerlige stillet et medlemsinitiativ, hvor han ville stoppe for al planlægning af vindmøller i kommunen. Han indledte sin forelæggelse af forslaget med at kalde forslaget om vindmøller i Kastrup-Tiset for ”et naivt hippiefunderet grønt omstillingsprojekt”. Samtidig mente han, at Ny Borgerlige stod på menneskenes side – altså underforstået, at vindmølletilhængerne er imod mennesker.

Helt vilde argumenter efter min forstand. Endnu vildere blev det, da han også talte om, at vindmøller slår insekter ihjel. Ja, vist men det gør biler også.

Derfor synes jeg, at det er yderst relevant at spørge til, om I andre i den borgerlige gruppe (minus DF) føler jer helt godt tilpas i det selskab. Respekt for, at I stemte imod Vedsteds forslag, men med sådanne ekstreme holdninger i forhold til den grønne omstilling må det da være en smule belastende for jer andre, at være i stue med Ny Borgerlige, hvis ellers jeres positive holdning til vedvarende energi skal tages alvorligt. Vedsteds eneste alternativ til vedvarende energi er mig bekendt udelukkende atomkraft, som aldrig bliver løsningen i Danmark.

Mere overordnet kunne jeg også formulere mit spørgsmål som en bekymring: Er blå stues ønske om at gøre deres stue grøn helt upåvirket af den sorte farve, som har sneget sig ind i stuen?

Også i den grønne omstilling gælder det om at vælge klar side.

Bent Iversen
Formand for SF Haderslev og Fhv. Byrådsmedlem
Aastrupvej 11 F, 1. th.
6100 Haderslev

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Thomas Meyer
„Tapetenwechsel und fehlende Transparenz im BDN“

Leserbrief

Thomas Vedsted
„Øget tillid og ansvar til de ansatte!“

Leserbrief

Siemen Baader
„Baumgruppe kämpft für alte Kastanie an der Bücherei“

Leserbrief

Holger Eskildsen
„Den grønne oase er omdannet til den sorte firkant“