Leserbrief

„Tillid og troværdighed“

Tillid og troværdighed

Tillid og troværdighed

Henrik Rønnow
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Der sozialdemokratische Gruppenvorsitzende Henrik Rønnow kritisiert, dass sich Verwaltung und Politik selbst untersuchen werden: „Das ist peinlich!“

Borgmester Mads Skau skrev for nylig på Facebook, at sagen om den tidligere skoleleder fra Louiseskolen “som bekendt handler om kreditkortmisbrug”.
Nej, Mads Skau! Sagen handler om langt mere end misbrug af et kreditkort. Sagen handler i høj grad om tillid og troværdighed.

Tillid til Haderslev Kommune. Politikernes og forvaltningens troværdighed.

Nu vil borgmesteren have sagen undersøgt, og den undersøgelse stiller borgmesteren sig selv i spidsen for.

Undersøgelsen skal ledes af en styregruppe, der udelukkende kommer til at bestå af politikere, der bakker op om borgmesterens undersøgelse. Rammerne for undersøgelsen har borgmesteren og dem, der støtter ham, selv defineret.

Hvad der skal undersøges, og hvordan undersøgelsen skal gennemføres, bestemmer styregruppen. Undersøgelsen skal munde ud i en redegørelse, der skal være færdig om mindre end en måned.

Borgmesteren peger på to medarbejdere, som skal bistå med redegørelsen. De medarbejdere skal dermed være med til at vurdere deres kollegers håndtering af sagen.

Fra socialdemokratisk side har vi sagt klart “nej” til måden, borgmesteren ønsker at gennemføre en helt nødvendig undersøgelse på. I mine øjne er det direkte pinligt at sætte politikere og forvaltning til at undersøge sig selv.

Tillid og troværdighed kommer ikke af sig selv. Det er noget, man skal gøre sig fortjent til.

Henrik Rønnow (A)
Gruppeformand
Søvejen 9, Vedbøl
6500 Vojens

Mehr lesen

Leserbeitrag

Meinung
Eric Vesterlund
„Mindeord over Claus Andersen“

Nachruf

Meinung
Eric Vesterlund
„Claus Andersen in memoriam“