Leserbrief

„Kunst på fire ben i Aabenraa “

Kunst på fire ben i Aabenraa

Kunst på fire ben i Aabenraa

Gunnar Pedersen, Aabenraa
Apenrade/Aabenraa
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Gunnar Pedersen fordert in seinem Leserbrief dazu auf, das private Kunstmuseum von Unternehmer Christian Panbo nicht zu übersehen, wenn über eine Zusammenarbeit von öffentlichen und privaten Kunstinitiativen nachgedacht wird, auch wenn Panbos Museum außerhalb der eigentlichen Stadtgrenze Apenrades gelegen ist. Er schreibt:

Jeg har med interesse læst artiklen d. 19. april i JydskeVestkysten om at ”Læreren og hendes elev vil invitere ind til kunsten på gadeplan”.

Læreren er Elisabeth Hertzum og eleven Iben Johansen, begge kunsthistorikere og medlemmer af Billedkunstrådet i Aabenraa. Et spændende initiativ, som kan blive et fornemt bidrag til oplevelserne i Aabenraa.

I artiklen nævnes også at initiativet kan ses som et ”lækkert triumvirat”. Og med ”triumvirat” peger makkerparret på Kunstmuseet Brundlund Slot og en hel del kunst i det offentlige rum, som meget snart bliver forøget med kunst i passagerne i Nørreportområdet, der nu bliver byudviklet.

Og de ser det nystiftede galleri ”som det tredje ben, som kan være med til at booste kunsten og genvinde noget af det tabte fra en tid da Aabenraa var mere kendt som et kunstfyrtårn”. Et flot og prisværdigt initiativ.

Men jeg mangler egentlig det fjerde ben, som kunne gøre initiativet mere stabilt end blot tre ben:

Det fjerde ben er efter min opfattelse Kunst Museum Panbo på Egelund. Det ligger godt nok ikke med tæt forbindelse med gågaden.  Men det ligger indenfor bygrænsen, og rummer udover mange skagensmalerier Danmarks største private samling af Eckerbergs malerier. Museet kan derfor være et spændende og overskueligt bidrag til mulighederne for at opleve kunst i Aabenraa.

Så lad kunsten i Aabenraa få fire solide ben at stå på!

Gunnar Pedersen
Slotsgade 18b
6200 Aabenraa

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Jan Køpke Christensen
„Et ikke-skattefinanseret Kunst Museum Panbo er helt unikt!“

Leserbeitrag

Meinung
Preben Rasmussen
„Borgermødet om Hvalen“

Leserbeitrag

Meinung
Preben Rasmussen
„Borgermøde om Nørreportparkens fremtid. NU.“

Leserbrief

Meinung
Jan Køpke Christensen
„Flot andenplads ud af 98 kommuner“

Leserbrief

Jan Køpke Christensen
„Hjertelig tak, Paul Sange“