Leserbrief

„Skab en grænseoverskridende håndbold- og fodboldliga omfattende Region Syddanmark og Slesvig-Holsten“

Skab en grænseoverskridende håndbold- og fodboldliga

Skab en grænseoverskridende håndbold- og fodboldliga

Preben Bonnén
Apenrade/Aabenraa
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Im Sport gibt es bei der grenzüberschreitenden Zusammenarbeit noch viele unausgeschöpfte Möglichkeiten, die für die Region Süddänemark und Schleswig-Holstein von Interesse sein müssten, schreibt Preben Bonnén in seinem Leserbrief.

Når det handler om sportens verden, vil man i grænselandet kunne rose sig af mange gode initiativer og tiltag, som bør finde omtale og fremhæves, herunder og ikke mindst det grænseoverskridende samarbejde inden for håndboldfaget mellem de to landsdeles udbygning af et i forvejen allerede eksisterende klubsamarbejde.

Stolt kunne SønderjyskE Herrehåndbold, SG Flensburg-Handewitt, VfL Lübeck-Schwartau, DHK Flensborg og Flensburg Akademie på et fælles pressemøde 12. oktober præsentere offentligheden for dels bevæggrundene for det grænseoverskridende udviklingssamarbejde, dels hvad man fra de involverede klubber forventer sig af samme.

Hjørnestenen i samarbejdet bliver talentarbejdet, men samarbejdet har mange perspektiver, som blev omtalt som et multikulturelt tiltag, som vil kunne styrke håndbolden i hele regionen nord og syd for grænsen og ikke kun inden for talentudviklingen.

Derudover satser og håber man at kunne skabe synergieffekt på marketing og events, som forventes at blive det næste skridt i rækken af fortløbende initiativer.

Netop når det handler om marketing og events bør klubberne give sig selv det privilegium, at tænke større end stort og skabe en grænseoverskridende liga omfattende Region Syddanmark og Slesvig-Holsten.

Ganske vist vil det blive en lille liga af slagsen, men ikke desto mindre vil det på bedste og mest forbilledlig vis kunne understøtte og styrke det i forvejen gode grænseoverskridende samarbejde, ligesom det vil kunne skabe en bedre og større sammenhørighed mellem det delte Slesvig.

Men skal der tænkes større tanker end stort, bør der også skabes en grænseoverskride liga inden for fodbold og gerne også andre sportsgrene for Region Syddanmark og Slesvig-Holsten, ligesom ligaerne bør finde sted på flere niveauer, således at vi også for ungdommen med ombord.

Sagt med andre ord, vil det nuværende samarbejde kunne vokse sig større og ikke blot bidrage til at promovere og eksponere grænseregionen for omverdenen i almindelighed, men også  styrke båndene mellem den dansk-tyske ungdom i særdeleshed.

Hvad ligaen eller ligaerne skal hedde, vil der helt sikkert være delte meninger om, ligesom dengang man skulle navngive det vi i dag kender som og kalder Region Schleswig-Sønderjylland.

Sidst men ikke mindst er det økonomien, som vil spille den helt afgørende rolle om visionen og ambitionen om en grænseoverskridende liga inden for håndbold, fodbold m.fl. skal blive til virkelighed.

At forestille sig den danske og tyske stat som medfinansierende, synes ikke umiddelbart tænkeligt til trods for at initiativet vil have karakter af både kultur og grænseoverskridende samarbejde, og derfor alt andet lige burde kunne gøre brug af allerede tildelte statslige midler .

Men hvis visionen og ambitionen skal have sin gang på jorden, er det først og fremmest det private erhvervsliv som skal overbevises og overtales.

I første omgang vil tanken unægtelig falde på Danfoss, som mere end nogen anden virksomhed har vist grænseoverskridende samfundssind. Men også Fleggaard, som har forretningsvirke på begge sider af grænsen ville være en oplagt og indlysende sponsor.

Hvem som tager initiativet, er at afvente, men oplagt og forventeligt bør det være SønderjyskE Herrehåndbold, SG Flensburg-Handewitt, VfL Lübeck-Schwartau, DHK Flensborg og Flensburg Akademie, som i fællesskab har vist vejen og de gode takter.

Mehr lesen

„Mojn Nordschleswig“

Jetzt im Podcast: Hauke Haien auf der Spur und was Störche wirklich fressen

Apenrade/Aabenraa Andrea Paluch berichtet in Folge 17 von „Mojn Nordschleswig“, wie ein Buch, das sie vor mehr als 20 Jahren in Svendborg mit ihrem Mann Robert Habeck geschrieben hat, plötzlich wieder aktuell wurde. Außerdem spricht Cornelius von Tiedemann mit Paulina von Ahn über ihr Praktikum beim „Nordschleswiger“, Walter Turnowsky erklärt das neue Abtreibungsrecht, und Hannah und Helge erleben ein Naturdrama wie im (Autoren-)Kino.

Andrea Paluch

Leserbrief

Meinung
Jan Køpke Christensen
„Ønskes: Et Danmark i balance!“

Leserbrief

Meinung
Baltser Andersen
„Offene Frage für Slesvigsk Parti“