Leserbrief

„Mindretallet går ind for ordentlighed sammen med Nye Borgerlige“

Mindretallet går ind for ordentlighed sammen med Nye Borgerlige

Mindretallet går ind for ordentlighed sammen med Nye Borgerl

Jan Køpke Christensen
Apenrade/Aabenraa
Zuletzt aktualisiert um:

Jan Køpke Christensen schreibt über das Verhältnis der Neuen Bürgerlichen zur deutschen Minderheit in Nordschleswig.

Mindretallets medlemmer opfatter sig selv som tyske nordslesvigere, danske statsborgere med tysk identitet og en fast forankring i regionen.

Jeg opfatter denne gruppe som yderst respekteret og det manglede da også bare. Jeg kender mange der tilhører denne gruppe af gode medborgere i det sønderjyske.

Når det handler om menneskesyn ved jeg at mindretallet også tager afstand fra ekstremisme.

Når vi i Nye Borgerlige taler om ekstremisme er faren i dag Islam. Fra Nye Borgerliges side er der ikke tale om dem-eller-os holdning. Vi har naturligvis INTEN at udsætte på mennesker fra Det Tyske Mindretal. Tværtimod!

Kommunisme, islamisme, nationalsocialisme/nazisme bør alle demokratiske kræfter bekæmpe, 24 timer i døgnet. Det ved jeg, at også vore gode mennesker fra Det Tyske Mindretal gør.

Nu går vi så mod kommunalvalget i november og her har Nye Borgerlige også gode sønderjyder på kandidatlisten, der har tætte forbindelser til det tyske mindretal. For eksempel hvor den ene forældre er fra det tyske mindretal og ligeledes gået i tysk skole. Det gælder ligeledes i bestyrelsen.

Jeg har personligt et godt forhold til mindretallene. Det gælder i øvrigt både nord og syd for den dansk/tyske grænse.

Fredelig sameksistens mellem flertal og mindretal er noget der med stor fordel kunne læres i andre dele af verden. Ikke mindst i de islamske områder.

Min egen mormor var tysk og kom fra Sydslesvig. Her på Løjt Land hvor jeg er født og opvokset, kender jeg mange borgere fra det tyske mindretal, alle respekterede. Min kære far var selvstændig håndværker (Malermester) på Løjt Land og fortalte gerne om disse gode medborgere, der altid udviste stor imødekommenhed og venlighed.

Vi i Nye Borgerlige kæmper for at bevare vores demokratiske folkestyre, herunder vore danske værdier og det ved jeg at de også gør i det tyske og danske mindretal. Disse medborgere fra det tyske mindretal lever i og af det danske system hver dag og er også indstillet på folkestyre og demokrati, nøjagtig som alle andre.

Jan Køpke Christensen, Spidskandidat for Nye Borgerlige til Aabenraa Byråd
Løjt Storegade 19, Aabenraa

Mehr lesen

Leserbrief

Martin Christiansen
„Stædighed skabte midlertidig tilfredshed!“

Leserbrief

Nils Sjøberg
„Vi skal ha‘ doppeltsporet nu“

Leserbrief

Martin Christiansen
„Wenn weiteres Nachdenken denn hilft?“

Leserbrief

Martin Christiansen
„Efterdønninger der burde have været unødvendig“

Leserbrief

Hanne Birgitte Dalgaard
„Jeg tror på gulerod fremfor pisk“

Leserbrief

Gunnar Pedersen, Aabenraa
„Spændende udvikling på Kilen“