Leserbrief

„Problemet med kødannelse ved grænsen måske løst“

Problemet med kødannelse ved grænsen måske løst

Problemet med kødannelse ved grænsen måske løst

Gerd Larsen
Apenrade/Aabenraa
Zuletzt aktualisiert um:

Gerd Larsen aus Apenrade schaltet sich mit einem Leserbrief in die Debatte um eine mögliche Einstellung des Stadtbusverkehrs von Flensburg über die deutsch-dänische Grenze bis Krusau ein. Das Unternehmen Aktie Bus will die Fahrten über die Grenze wegen ständiger Verspätungen der Busse aufgrund der Grenzkontrollen einstellen.

Jeg blev da lidt hed om ørerne, da jeg læste, at Aktiv Bus i Flensburg ville lade Bus nr.1: Bahnhof-DK stoppe ved Am Lachsbach.

Jeg benytter mig ofte af denne forbindelse, især ved middagstid om lørdagen (hvor presset på grænsen er størst!), hvor jeg kan stige på Sydtrafiks bus 110 på ZOB i Flensburg der går til Sønderborg, og i Kruså så stige om i bus 220 til Aabenraa. Afgangstiderne er tilpasset, så omstigningen virker perfekt. Dog er det sket indtil flere gange, at grundet grænsekontrollen er bussen til Aabenraa er kørt, så jeg må vente en times tid til næste bus.

Da Aktiv bus nr. 1 kører 3 gange i timen, tager jeg gerne en tidligere forbindelse, og derved er problemet løst for mig. Blot skal man vide dette, og det gør man kun, når man nogle gange har været uheldig, og kender til de muligheder brugen af Aktiv bus giver.

For aktiv bus har jeg forstået, er det ikke et problem med at nå en forbindelse i Kruså, men at bussen på tilbagevejen er så meget forsinket, at togforbindelser bliver forpasset på ”Bahnhof”. I lørdags den 7.3. standsede Bus 1 i Wassersleben, og vi blev bedt om at gå over i en anden bus, der holdt der. Over samtalen på radio i bussen kunne jeg høre, at bussen skulle vende i Wassersleben og køre tilbage og standse ved stoppestederne efter de normale afgangstider. Køen ved grænsekontrollen var så lang, så det tog 20-25 minutter at passere grænsen. Jeg nåede bussen til Aabenraa, men selvom bussen må vente 5 minutter og chaufføren endda ventede knap 10 minutter, så nåede bus 110 ikke forbindelsen. Ærgerligt såfremt der havde været passagerer med til Aabenraa.

Nomalt går det dog glat med at passere grænsen, så kender man til disse ”stødtider”, kan man jo gøre det, som blev praktiseret i lørdags.

Venligst Gerd Larsen, bruger når han skal til roning i Ruderklub Flensburg

Gerd Larsen

6200 Aabenraa

Mehr lesen

Leserbrief

Britt Tryde Haarløv & Harald Christensen
„Færdiggørelse og nyt projektforslag ved Amtmandens have“

Leitartikel

Gwyn Nissen
Gwyn Nissen Chefredakteur
„Reden wir darüber“