Leserbrief

„Omstilling med omtanke“

Omstilling med omtanke

Omstilling med omtanke

Henrik Rønnow & Lone Ravn
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:

Der sozialdemokratische Gruppenvorsitzende Henrik Rønnow spricht sich gegen das „Diktat“ des Finanzausschusses an die übrigen kommunalen Ausschüsse aus, 0,5 Prozent vom Haushalt der einzelnen Ressorts auf die hohe Kante zu legen.

På mødet i Økonomiudvalget i januar valgte det borgerlige flertal at pålægge samtlige politiske udvalg at finde et beløb, svarende til en halv procent af udvalgets serviceudgifter. I alt ca. 13 mio. kroner. Beløbet kan så bruges til nye projekter enten indenfor udvalgets eget område eller indenfor et af de øvrige fagområder.

Så langt – så godt.

Det kan naturligvis være godt at omstille driften og finde nye veje. Det er vi fra socialdemokratisk side tilhænger af, men vi bliver bekymrede, når omstillingen og pligten til at finde pengene kommer som et diktat fra Økonomiudvalget. Vi mener, den bedste omstilling sker med inddragelse af medarbejdere, ledere, interesseorganisationer med flere.


På voksen- og handicapområdet skal der også findes penge. Vi frygter, at denne omstilling vil betyde serviceforringelse for borgerne og dårligere vilkår for medarbejderne. Den bekymring er årsagen til, at vi fra socialdemokratisk side stemte nej.
Lad os finde nye veje, men lad os gøre det klogt. En dikteret omstilling kommer let til at ligne en spareøvelse.

Lone Ravn, næstformand for Voksenudvalget og medlem af Økonomiudvalget (A)
Henrik Rønnow, borgmesterkandidat og gruppeformand for Socialdemokratiet i Haderslev Kommune


Mehr lesen

Leserbrief

Holger Eskildsen
„Grønne korridorer frem for P-pladser“

Leserbrief

Lone Ravn
„Bevar Sommersted plejehjem – men styrk det!“

Nachruf

Kaj Kongsted
„Anker Pedersen in memoriam“

Leserbrief

Allan Emiliussen
„Svømmefaciliteter i Haderslev Kommune“