Leserbrief

„Kulturby Haderslev“

Kulturby Haderslev

Kulturby Haderslev

Arne Ohlsen
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:
Arne Ohlsen Foto: Ute Levisen

Arne Ohlsen fordert alle Bürger auf, die Kunsthalle 6100 in Hadersleben zu besuchen, um sich dort inspirieren – und vielleicht auch provozieren zu lassen.

Kunsthal 6100, hvad i alverden er nu det? – Det var hvad vi i ”En kreds af yngre ægtepar” – ja, det var i hvert fald hvad vi definerede os med, da vi startede vore månedlige møder i vor Tørningkreds af1966, spurgte om. Ok, der er sket enkelte småændringer siden i vor kreds – ligesom vi også har fået besøgt alle omegnens kulturelle seværdigheder, kunstudstillinger, teatre, museer osv. i hele Sydjylland, troede vi.

Pludselig kan man i landsdækkende medier, læse om en ”Kunsthal 6100”, og det her i Haderslev, helt uden vi anede hvad det nu var. Omgående fik vi arrangeret en orienteringsaften i det gamle Winds Bogtrykkeri på Gravene, ja, for det er netop her i den gamle maskinhal man finder Kunsthal 6100. Heldigvis havde Marie Dufresne, der er den drivende ildsjæl, der sammen med sine hjælpere har skabt denne aktivitet i Haderslev, accepteret at give os en orientering om ideen bag kunsthallens samt hvad dens fremtidige aktiviteter er og vil få af betydning for vor by.

Og hvad hørte vi så i denne næsten tomme, gamle bogtrykkermaskinhal, emmende af al den kultur der her er sat på tryk? Sådan sagt bare i enkeltord:

Alt og intet, kulturaktiviteter, gammelt og nyt, historien og fremtiden, inde i hallen, ude i byen, springvandet der sprang med blomster fra rådne frugter, samarbejde, Møllen, teater, musik, kunst og kultur til ungdommen, udvikling i Haderslev, provokation i alt osv.
Men én ting er jeg sikker på, mange vil føle sig provokerede og mange vil råbe hurra for at nogen gør noget for os og vor by. Enten er man for eller man er imod. Her er der ingen mellemvej. Men besøg Kunsthal 6100 – og bliv provokeret!

Arne Ohlsen, Heimdalsvej 30,
Haderslev

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Thomas Meyer
„Tapetenwechsel und fehlende Transparenz im BDN“

Leserbrief

Thomas Vedsted
„Øget tillid og ansvar til de ansatte!“

Leserbrief

Siemen Baader
„Baumgruppe kämpft für alte Kastanie an der Bücherei“

Leserbrief

Holger Eskildsen
„Den grønne oase er omdannet til den sorte firkant“