Leserbrief

„Gården Åved er fredet“

Gården Åved er fredet

Gården Åved er fredet

Torben Ravn
Lügumkloster/Løgumkloster
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Torben Ravn weist auf die Schutzbestimmungen für den Hof Groß-Auitt und die umliegenden Felder in Lügumkloster hin. Er zeigt sich vom Transfer der Kommune Tondern nicht besonders beeindruckt.

Her i april måned 2023 er gården Store Åved blevet solgt til en såkaldt “Ejendomsudvikler”. Ifølge Jydske Vestkysten.

Det er ejendomsmæglerfirmaet Mikkelsen, Toftlund som har stået for handlen.

Tønder kommune er dermed tilsyneladende sluppet af med en sten i skoen, men jeg er ikke særlig imponeret af denne handel og alle venter nu på, hvad der så skal ske.

Engang var gården ”Store Åved” en markant landbrugsejendom, en ejendom alle kendte og var stolte af.  Så købte den daværende Løgumkloster kommune, ejendommen af familien Stein for at slippe for et erstatningskrav. Kommunen havde nedgravet utætte kloakledninger i markerne ved Åved.

Senere havde kommunen så planer om at lave en campingplads i den skønne ådal langs Sparekasseskoven.  Som formand for Danmarks Naturfredningsforening måtte jeg til sidst rejse en fredningssag for at forhindre dette. Fredningssagen blev vundet, siden da har der været ro.

Der er tale om en landskabsfredning, hvor både bygninger og markerne omkring disse er fredet.  Fredningsbetingelserne er tinglyst og var kendt af Løgumkloster kommune, men hvad ved Tønder kommune om dette ? Hvad ved ejendomsmægler Mikkelsen, og hvad ved den nye ejer om disse forhold.  Jeg håber sandelig den nye ejer har fået ordentlig besked.

Nu og i fremtiden vil jeg personligt holde øje med, hvad der sker på Åved.  Hvis udviklingen går imod fredningsbestemmelserne vil jeg hurtigst muligt søge for at give de ansvarlige myndigheder besked. Håber det er klar tale Hr. ejendomsudvikler!

Torben Ravn
Mårbækvej 2
Ø-Terp 
6240 Løgumkloster

 

 

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Bjarne Madvig Christensen, Mary-Anna Wraae Grundt, Hans Otto Sørensen
„Hvordan ender Kongsmarkskandalen?“

Leserbrief

Meinung
Torben Ravn
„Sønderjyllands smukkeste kirkegård“

Leserbrief

Meinung
Jutha Sandholdt Stryhn Lillian Sandholdt Petersen Flemming Sandholdt Henningsen
„Grotesk oplevelse efter mors død“

Leserbrief

Meinung
Harald Christensen og Torben Struck
„Solceller i Tønder midtby - NIX !“