Leserbrief

„Fremtidens svømmefaciliteter i Haderslev Kommune“

Fremtidens svømmefaciliteter i Haderslev Kommune

Fremtidens svømmefaciliteter i Haderslev Kommune

Børge Koch
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:
Børge Koch, Radikale Venstre Foto: Pressefoto

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Politiker Børge Koch betont, dass die Kommune zeitgemäße Schwimmbäder braucht und wirft diesbezüglich einen Blick nach Flensburg.

Som opfølgning på et godt og konstruktivt læserbrev fra Dennis Hansen om nye svømmefaciliteter i henholdsvis Vojens og Haderslev vil jeg gerne, på opfordring fra Dennis Hansen, give nogle bud på fremtidens svømmefaciliteter i Haderslev Kommune.

Buddet på fremtidens svømmefaciliteter i Haderslev Kommune skal ses i forlængelse af et politisk ønske, bl.a. fra Radikale Venstre i forbindelse med budget 2021, om at få gennemført en behovs- og potentialeanalyse på svømmehalsområdet i kommunen.

På byrådsmødet tirsdag den 30. marts 2021 blev arbejdet med en behovs- og potentialeanalyse sat i gang. Arbejdet har til formål at afdække, hvad en svømmehal skal indeholde af faciliteter for at imødekomme en bred vifte af interessenter og brugeres behov. Samtidigt skal den afdække, hvilke muligheder etableringen af særlige elementer eller tilbud i svømmehallen lukker op for, samt hvordan svømmefaciliteterne og brugen heraf kan ses i et samspil med det omkringliggende miljø.

I august-oktober 2021 vil der være en politisk behandling af behovs- og potentialeanalyse og der vil ske en politisk stillingtagen til den videre retning i forbindelse med budgetlægningen for 2022-2025

Der er behov for nyere og mere tidssvarende svømmefaciliteter i Haderslev Kommune.

Svømning er en af de mest alsidige træningsformer, der findes for alle aldre og set i et sundhedsfremmeperspektiv, er det en god investering med gode tidssvarende svømmefaciliteter for en kommune. Derudover har vand en fantastisk evne i forhold til terapiforløb for borgere med eksempelvis gigt, sklerose, Parkinson, muskelsvind og andre lidelser.

Forum Vojens har allerede præsenteret et flot bud på udbygning af svømmefaciliteterne i Vojens og en af de mest vindende idrætsforeninger i Haderslev Kommune med 55 danske senior mesterskaber igennem tiderne, Haderslev Svømmeklub, bør igen kunne svømme på hjemmebane til mesterskaber. Det kan klubbens dygtige svømmere ikke med de nuværende faciliteter.

I Flensborg er man lykkedes med at samle både svømmebassin (der kan justeres efter brug og behov), et familieafsnit samt en wellness afdeling til en pris, der svarer til prisen på fodboldstadion eller ishockeyarenaen i kommunen.

Så ja, Dennis Hansen, vi skal have svømmefaciliteter i både Vojens og Haderslev på budgetterne i næste byrådsperiode!

Børge Koch,
byrådsmedlem for Radikal Venstre
i Haderslev Kommune,
Teglgårdsvej 23,6100 Haderslev

Mehr lesen