Leserbrief

„Lad Museum Sønderjylland og Aabenraa kommune få arbejdsro!“

Lad Museum Sønderjylland og Aabenraa kommune få arbejdsro!

Lad Museum Sønderjylland og Aabenraa kommune få arbejdsro!

Gunnar Pedersen, Aabenraa
Apenrade/Aabenraa
Zuletzt aktualisiert um:
Bei Großereignissen wird das Grundstück am Møllemærsk gern als Parkplatz eingesetzt. Ansonsten ist die Fläche, wo einst der Baumarkt „Bygma“ sein Domizil hatte, ungenutzt. Foto: Karin Riggelsen

Diesen Artikel vorlesen lassen.

In seinem Leserbrief schreibt Gunnar Pedersen, warum er es nicht für eine gute Idee hält, das ehemalige Bygma-Grundstück am Apenrader Møllemærsk als möglichen Museums-Standort wieder ins Gespräch zu bringen.

Jeg undrer mig, som mange andre, over at Bygma-grunden ved Møllemærsk ligger ubenyttet hen. Den tomme grund sætter tanker i gang, og „JydskeVestkysten“ har stillet spalteplads til rådighed for spændende ideer.   

Jørn Christensen stiller d. 2. februar spørgsmålet: „Hvorfor lægger man ikke det nye søfartsmuseum på Bygma-grunden?“ Den 15. februar følger Laila Merkel Jørgensen fra Rødekro op med mange spændende ideer under overskriften: „Bygma-grunden kan blive til et oplevelsesområde og binde området sammen“.

Jeg bor i Slotsgade, tæt ved Bygma-grunden, og undrer mig også over den tomme grund. Men når både Jørn Christensen og Laila Merkel Jørgensen nævner Bygma-grunden som et velegnet sted for et evt. nyt søfartsmuseum bliver jeg betænkelig:

Der har været diskuteret et nyt og bedre søfartsmuseum i mange år. Aabenraas flotte søfartshistorie fortjener langt bedre ramme til at fortælle historien. Der har været mange forslag til hvor det kunne ligge. Og mange forskellige holdninger.  Det har været svært at se mulighederne og finde en realistisk placering og politisk opbakning.

Men endelig er det lykkedes: Kommunen ejer en velbeliggende og byggemoden grund på Kilen, tæt ved vandet. Og det er lykkedes at skabe enighed, både ved Museums Sønderjylland og Aabenraa Kommune om at man arbejder på at finde de nødvendige midler til et evt. nyt og spændende museum.

Så derfor min opfordring: lad gerne alle spændende ideer udfolde sig på den tomme Bygma-grund. Men hold Søfartsmuset udenfor! Lad Museum Sønderjylland og Aabenraa kommune få arbejdsro i forsøget på at skaffe byen et værdig Søfartsmuseum!    

Gunnar Pedersen
Slotsgade 18 b
6200 Aabenraa

Mehr lesen

Leserbericht

Peter Blume
„Gemeindeversammlung im Pfarrbezirk Tingleff“

Leserbrief

Meinung
Philip Tietje
„Elefanten i rummet er i Aabenraa en hval“

Lesebrief

Meinung
Torben Nicolaisen, Arkitekt
„Hvalen ligner Østtysk byggeri“

Leserbrief

Meinung
Ulrik Ortiz Ramussen
„Stort rykind på Skarrev- og Loddenhøj camping over Pinsen“