Leserbrief

„Prestigeprojekt eller klimasikring“

Prestigeprojekt eller klimasikring

Prestigeprojekt eller klimasikring

Thomas Andresen
Apenrade/Aabenraa
Zuletzt aktualisiert um:
Thomas Andresen (Venstre) Foto: Kommune Apenrade

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Die Venstre-Fraktion fordert die Mehrheit im Apenrader Stadtrat dazu auf, die Entscheidung zu überdenken, den Gasværksvej zu renovieren. Stattdessen sollten die hierfür vorgesehenen 12 Millionen Kronen in die Sturmflutsicherung der gesamten Kommune gesteckt werden, schreibt Fraktionschef Thomas Andresen.

I Venstre er vi optaget af klimasikring i hele Aabenraa kommune. Den seneste stormflod står som et lysende klart eksempel på, at det kun kan gå for langsomt.
I Venstre pressede vi på, for at pumpen ved Mølleåen blev fremrykket, og i bagklogskabens lys kan man kun prise sig lykkelig ved, at det med en fantastisk indsats fra entreprenører lykkedes at starte pumperne ekstraordinært op inden stormfloden, og med en kæmpe indsats fra bl.a. Brand og Redning Sønderjylland at minimere skaderne i den indre by. Heldigvis var der dengang opbakning fra hele byrådet bortset fra Christian Panbo og Nye Borgerlige.
De Konservative, Socialdemokratiet, SF, Slesvigsk Parti og Jan Køpke Christensen har udenom Venstre og DF besluttet at renovere en mindre strækning af Gasværksvej for 12 mio kroner. Projektet indgår hverken i kommunens eller ARWOS klimasikringsplan. Det minder mest om et prestigeprojekt uden bredt ejerskab.
I Venstre vil vi gerne opfordre til at gentænke investeringerne, og kaste millionerne ind i kampen mod stormflod. Vi ønsker også at klimasikring indarbejdes i udviklingsplanerne, men her og nu er vi mest optaget af at sikre borgerne og virksomhedernes værdier. Vi vil gerne være med til at omlægge Gasværksvej, men i den rigtige rækkefølge. Lad os afvente, hvordan Nørreportkvarteret og Nord for Kilen skal bebygges, og lad os vente med at genere virksomheder og borgere unødvendigt med anlægsarbejder på en ellers fungerende vej. Gasværksvejprojektet har ikke været udvalgsbehandlet siden 2017, og vi mener at så vigtige beslutninger skal underlægges en fornyet politisk behandling i det ansvarlige fagudvalg. En ansvarlig politik fordrer at man til tider tager afsæt i virkeligheden. Stormflodssikringen kan kun gå for langsomt.

Thomas Andresen 
Byrådsmedlem for Venstre
Medlem af Økonomiudvalget
Medlem af udvalg for Plan, Teknik og Landdistrikter
Medlem af Havnebestyrelsen

Mehr lesen

Kulturkommentar

Jon Thulstrup
Jon Thulstrup
„Ist das Geschichte oder kann das weg?!“