Leserbrief

„Derfor stemmer Nye Borgerlige ikke for borgmesterens rød-grønne budgetforslag“

Derfor stemmer Nye Borgerlige ikke for borgmesterens budgetforslag

Derfor stemmer Nye Borgerlige ikke for budgetforslaget

Hans-Christian Gjerlevsen
Nordschleswig
Zuletzt aktualisiert um:
Hans-Christian Gjerlevsen, Neue Bürgerliche, Apenrade Foto: privat

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Hans-Christian Gjerlevsen begründet im nachfolgenden Leserbrief, warum der Haushaltsvergleich des Apenrader Stadtrats in diesem Jahr nicht die Unterstützung der Neuen Bürgerlichen erfährt und warum die Zwei-Mann-Fraktion seiner Partei in dieser Angelegenheit nicht einig ist.

Forklaringen på hvorfor Nye Borgerlige ikke kan støtte borgmesterens rød-grønne budgetforslag, starter helt tilbage i valgkampen til kommunalvalget. Nye Borgerlige førte en lang valgkamp om at stoppe frås. Når vi i Nye Borgerlige taler om frås, er det i særdeleshed offentlig administration, og rød-grønne ideologiske projekter vi mener. 

Vi mener, at pengene skal bruges så tæt på borgerne som muligt, og ikke bruges på administration, kolde hænder og rød-grønne ideologiske projekter. Det er danskernes hårdt oparbejdede penge, som vi forvalter; så vi skylder borgerne at bruge pengene så tæt på dem som muligt. 

Det gik vi til valg på, og vælgerne i Aabenraa Kommune belønnede os med et godt resultat. Derfor skylder vi vælgerne, at være tro mod vores valgløfter. På den baggrund kan Nye Borgerlige ikke støtte borgmesterens rød-grønne budgetforslag. Her gælder det særligt, at det rød-grønne budgetforslag indeholder en arealforvalter til 1,2 millioner kroner, hvis arbejdsopgave bliver at genere landmændene. Hertil kommer en biodiversitetspulje på 1 million, og en bæredygtighedspulje til 5 millioner – udover de allerede mange millioner som de røde har fået til deres eget bæredygtighedsudvalg. 

Ydermere tilgodeser det rød-grønne budgetforslag ikke landsbysamfundene, som er en hjertesag for Nye Borgerlige. Pengene fjernes fra landsbysamfundene, og bruges i stedet på at forny Gasværksvej – selvom der ikke foreligger en plan for området. Det kan vi ikke være bekendt. 

Nye Borgerlige betragter dette som uansvarlig brug af borgernes penge. Flere steder i landet lukker plejehjem og skoler, og Aabenraa Kommune står nu til at smide om sig med millioner til rød-grønne projekter. De penge burde komme borgerne til gode, blandt andet gennem de borgernære projekter, som den borgerlige gruppes budgetforslag indeholder. Dette tæller blandt andet et nyt multihus i Kliplev, samt „Tinka“ i Tinglev.

Jeg har haft mit partis opbakning hele vejen igennem budgetforhandlingerne, og må desværre erkende, at Jan Køpke har valgt at gå imod sit parti og stemme for det rød-grønne budgetforslag. Nye Borgerliges position er uændret, vi kæmper for det samme, som vi gik til valg på. Det er mig, som tegner Nye Borgerlige, og Jan Køpkes stemme er selvstændig, og ikke med min velsignelse. Nye Borgerlige står fast – vi skal bruge pengene, så de kommer borgerne til gode, og ikke bruge flere penge på frås. 

Hans-Christian Gjerlevsen
Byrådsmedlem Aabenraa Kommune for Nye Borgerlige
Næstformand Kultur- og Fritidsudvalget
Næstformand Arbejdsmarkedsudvalget
Callesensgade 5
6200 Aabenraa

Mehr lesen

Leserbericht

Peter Blume
„Gemeindeversammlung im Pfarrbezirk Tingleff“

Leserbrief

Meinung
Philip Tietje
„Elefanten i rummet er i Aabenraa en hval“