Leserbrief

„Hvem bestemmer?“

Hvem bestemmer?

Hvem bestemmer?

Bernd Carstensen
Hoyer/Højer
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Ein Leserbrief von Bernd Carstensen mit Fragen zur Politik in der Kommune Tondern.

Jeg nægter at tro, at et flertal af de 31 kommunalbestyrelsesmedlemmer, der er valgt af Tønder Kommunes borgere har stemt for, at der skal bruges 100-vis af mio. kr. til et Zeppelinmuseum, 100-vis af mio.kr. til et Wegner museum, 50 mio. kr til et tekstilmuseum i Højer, et 2-cifret mio.-beløb til et legeland i Skærbæk, 100-vis af mio. kr til hotelvirksomhed på Rømø, 200 mio. kr til et hotelprojekt ved Emmerlev, - samtidig med, at der stort set ikke er afsat en krone til sikring af borgerne mod stormflod ved f. eks. Højer Sluse og så godt som ingen penge er afsat til en hårdt tiltrængt digeforstærkning af Ballum - Astrup-diget til sikring af menneskeliv og ejendom. Ikke en gang et beløb til broarbejde til sikker færdsel for kommunens borgere er der afsat penge til.

Man må spørge sig: Er der et flertal af borgere, der har valgt disse repræsentanter? Og er det rimeligt som der bliver sagt, at det er Administrationen, der kommer med forslag, som så borgerrepræsentanterne stemmer om?

Grundet forandringerne i vejret med højere vandstand i verdenshavene og med voldsommere vejr, har kommunerne syd for grænsen i de senere år med højtryk forstærket digerne for at sikre menneskeliv ved en evt. stormflod. I Tønder Kommune lader man bare stå til og bruger skattepengene til at bygge hoteller og museer for et utal af mio. kr..

I stedet for, at administrationen kommer med forslag, kunne det måske være en ide, at borgerrepræsentanterne kom med forslag, som der så skulle stemmes om.

Har administrationen i Tønder Kommune (direktørerne) formeget magt og kunne det tænkes med lidt fornyelse i medarbejderstaben og i arbejdsgangene visse steder i forvaltningen? Borgerrepræsentanterne kan jo skiftes ud hvert 4. år.

Bernd Carstensen, Klintvej 19, 6280 Højer

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Bjarne Madvig Christensen, Mary-Anna Wraae Grundt, Hans Otto Sørensen
„Hvordan ender Kongsmarkskandalen?“

Leserbrief

Meinung
Torben Ravn
„Sønderjyllands smukkeste kirkegård“

Leserbrief

Meinung
Jutha Sandholdt Stryhn Lillian Sandholdt Petersen Flemming Sandholdt Henningsen
„Grotesk oplevelse efter mors død“

Leserbrief

Meinung
Harald Christensen og Torben Struck
„Solceller i Tønder midtby - NIX !“

Leitartikel

Marle Liebelt Portraitfoto
Marle Liebelt Hauptredaktion
„Sexismus in der Minderheit: Menschen wie Maike Minor brauchen Rückhalt“

Kulturkommentar

Claudia Knauer
Claudia Knauer
„Zwischen onboarding und claims“