Leserbrief

„Nytårskuren skabte et lille håb“

Nytårskuren skabte et lille håb

Nytårskuren skabte et lille håb

Hans-Christian Gjerlevsen
Apenrade/Aabenraa
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Hans-Christian Gjerlevsen schließt sich der Meinung eines Apenrader Bürgers an und wünscht sich am Nørreport eine „Minimallösung“. Dort sollen Wohnungen entstehen. Die Frage ist nur, wie viel Platz die Immobilie einnehmen soll.

Under byrådets nytårskur trådte Realdania frem på talerstolen, hvor direktør Peter Cederfeld naturligvis berørte Nørreport-kvarteret. Aabenraa Kommune har anmodet Realdania om at deltage i det kommende udviklingsselskab for området.

Peter Cederfeld gav os, de mere skeptiske til byggeri, et lille håb. Et håb om en fornuftig løsning, da han gentagne gange understregede vigtigheden af at skabe plads til et passende grønt og åbent område. Dette blev bemærket af PC Jørgensen fra borgergruppen, der kæmper for minimalt byggeri. I hans seneste læserbrev i JydskeVestkysten fremhævede han ligeledes Cederfelds og Realdanias fokus på det grønne område - Nørreportparken.

Jeg tilslutter mig PC Jørgensens synspunkt om, at det åbne område skal være "event-anvendeligt". Denne beskrivelse giver klart retning mod det ønskede formål. Arealet skal forblive tilstrækkeligt stort og brugervenligt, så byen fortsat kan arrangere begivenheder som StreetFood-markeder, udendørs gudstjenester, koncerter og lignende i Nørreportparken.

Det er vigtigt, at Nørreportparken ikke blot ender som en grøn plet med borde og bænke. Den skal forblive et sted, der kan benyttes til diverse arrangementer, der er opstået, siden de tidligere bygninger blev fjernet fra området.

Dette indebærer også, at det uundgåelige byggeri skal være så begrænset som muligt, både hvad angår størrelse, form og udseende. Dette løfte gentog Realdania-direktør Peter Cederfeld også. Borgergruppen og undertegnede forventer, at han holder dette løfte, og vi vil følge udviklingsselskabet tæt. Vi vil tage deres tilsagn om borgerinddragelse alvorligt og sørge for, at det bliver opretholdt. Jeg vil følge deres handlinger og sikre, at vores lokalsamfund bliver hørt i processen.

Hans-Christian Gjerlevsen,
Callesensgade 5,
Aabenraa

Mehr lesen

Leserbeitrag

Hanns Peter Blume
„Zuzüglertreffen: „Tilflytterhygge – Meet and Greet““

Leserbrief

Antje Beckmann, Elke und Herbert Delfs
„Horups Hotelträume …“

Leserbrief

Preben Rasmussen
„Den strandede hval“

Leserbrief

Meinung
Claus Helsbøl
„Ønsker ingen hval i Aabenraa“

Leserbrief

Meinung
Allan Søgaard-Andersen
„Tomme borgerlige klimaløfter!“

Leserbrief

Meinung
Uwe Lindholdt
„Eine CO₂-Steuer-Steuer auf die Landwirtschaft wird auch dem Meer helfen. “