Leserbrief

„Medarbejderne i hjemmeplejen skal have bedre vilkår“

Medarbejderne i hjemmeplejen skal have bedre vilkår

Medarbejderne i hjemmeplejen skal have bedre vilkår

Hans Otto Sørensen
Scherrebek/Skærbæk
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Hans Otto Sørensen aus Scherrebek wünscht sich im Winter bessere Bedingungen für die Kräfte in der kommunalen Heimpflege.

Tønder Kommune er en stor kommune, med mange plejekrævende borgere med ønsker at blive i den bolig, der gennem mange år har været deres hjem.

Så vores medarbejdere i hjemmeplejen må på hjul, altså ind i en bil, for at kunne foretage de helt nødvendige besøg hos vores trængende medborgere. Disse besøg løser nogle helt basale behov hos den enkelte, som er meget værdsatte.

Vores befolkning bliver ældre og ældre. For den enkelte medarbejder kommer der mere pres på; der er kun så og så lang tid til at hver enkelt besøg.

Vores medarbejdere sætter en ære i at være der for den enkelte plejekrævende medborger, og til aftalt tid. Dette bør vi fra Tønder Kommunes side understøtte bedre.

Derfor er det mig en kilde til stor undren, når man en vinterdags morgen passerer et af de steder, hvor hjemmeplejens biler er parkeret. Er det frostvejr, måske snefald natten forud, kommer medarbejderne til tilisede, tilsneede og kolde biler. Så kan de tilbringe lang tid med at få bilen rengjort for is og sne, få ruderne gjort sigtbare. Og på den måde ”spilde” en del af deres kostbare tid, der kunne være brugt meget bedre ude hos den enkelte borger. Og så sætte sig ind i en iskold bil, og måske køre 10 km, hvor bilen ikke engang når at blive varm.

Se billedet taget den 16. januar dette år i Skærbæk. Det kan vi ikke være bekendt.

Det må vi køre noget ved. Måske er det for vidtgående at overdække parkeringspladserne med et halvtag? Men så kan vi gøre noget andet. Nemlig, når der skal købes nye biler, el-biler forstås, da at få installeret kabine- og motorvarmere med en timer i disse, så medarbejderne kan møde en varm bil om morgenen. 

Overvej det, kære Byråd, så får vi måske også lettere ved at rekruttere medarbejdere og fastholde dem. 

Hans Otto Sørensen
Gårdkrogsvej 10
6780 Skærbæk

Die in diesem Leserinnen- oder Leserbrief vorgebrachten Inhalte wurden nicht von der Redaktion auf ihre Richtigkeit überprüft. Sie spiegeln die Meinung der Autorin oder des Autors wider und repräsentieren nicht die Haltung des „Nordschleswigers“.

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Barbara Krarup Hansen
„Afvisning fra Ankestyrelsen“

Leserbrief

Meinung
Allan Svendsen
„Loven gælder også i Tønder Kommune“

Leserbrief

Meinung
Barbara Krarup Hansen
„Borgerforslag i Tønder Kommune - det er forsøgt 8 måneder tidligere“

Leserbrief

Meinung
Barbara Krarup Hansen
„Borgerforslag i Tønder Kommune - det er forsøgt 8 måneder tidligere“

Leserbrief

Meinung
Philip Tietje
„Elefanten i rummet er i Aabenraa en hval“

Lesebrief

Meinung
Torben Nicolaisen, Arkitekt
„Hvalen ligner Østtysk byggeri“