Leserbrief

„Hvad vil Tønder kommune med Mølledammen?“

Hvad vil Tønder kommune med Mølledammen?

Hvad vil Tønder kommune med Mølledammen?

Mogens Nielsen, Lügumkloster
Lügumkloster/Løgumkloster
Zuletzt aktualisiert um:

Die Lügumklosteraner sind unzufrieden mit dem verwahrlosten Aussehen ihres Mühlenteichs. Der Bürgerverein des Ortes will jetzt in Aktion treten. Auch der Einheimische Mogens Nielsen fragt sich, was sich die Kommune Tondern mit diesem Naherholungsgebiet der Stadt vor hat. Einst sei der Teich eine Perle gewesen, heute sei er ein Schandfleck.

Mølledammen i Løgumkloster - Æ Mølledam i Kloste - er det første mange ser, når de kommer til byen. Mølledammen er gået fra at være en perle til at være en skamplet, området er blevet forsømt alt for længe.

Nu har nogle lokale ildsjæle imidlertid sat sig for at give området ved dammen et tiltrængt løft, et løft der skal gøre området rekreativt, til glæde for byens borgere og de mange kulturturister der hvert år gæster Løgumkloster, samtidig med at biodiversiteten tænkes ind i området.

Man kan kun opfordre borgere, foreninger og de lokale politikere til at støtte op om oprensningen af Mølledammen. Mølledammen har tidligere været på dagsordenen i Tønder kommune senest i 2018, dengang sagde formanden for teknik- og miljøudvalget Bo Jessen (V): Vi har besluttet at tage forslaget med til budgetforhandlingerne, og her tror jeg, vi ser positivt på det.

Jeg tror mange Klosterborgere gerne vil vide hvad der kom ud af disse forhandlinger, hvad vil Tønder kommune med Mølledammen? Det har tidligere været en kommunal opgave (Løgumkloster kommune) at vedligeholde området og det er nu på tide, at Tønder kommune tager ansvar og det haster hvis man skal være færdig til Løgumklosters 850 års jubilæum i 2023.

 

Mogens Nielsen
Munkeparken 116
6240 Løgumkloster

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Allan Svendsen
„Loven gælder også i Tønder Kommune“

Leserbrief

Meinung
Hans Otto Sørensen
„Medarbejderne i hjemmeplejen skal have bedre vilkår“

Leserbrief

Meinung
Barbara Krarup Hansen
„Borgerforslag i Tønder Kommune - det er forsøgt 8 måneder tidligere“

Leserbrief

Meinung
Barbara Krarup Hansen
„Borgerforslag i Tønder Kommune - det er forsøgt 8 måneder tidligere“

Lesebrief

Meinung
"Torben Nicolaisen"
„Hvalen ligner Østtysk byggeri“

Leserbeitrag

Eine Gruppe Senioren vor einem Gurkenverkaufsstand
Willi Schidlowski
„Mit dem Sozialdienst im Spreewald – Viele Erlebnisse, viele Gurken“