Leserbrief

„Højer Sluse har 1. prioritet“

Højer Sluse har 1. prioritet

Højer Sluse har 1. prioritet

Bernd Carstensen
Hoyer/Højer
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Bevor überhaupt daran gedacht wird, das Geschichts- und Erlebniszentrum Zeppelin Tønder oder ein Wegner-Museum für viele Millionen Kronen zu bauen, müsste die alte Schleuse bei Hoyer instand gesetzt werden. Sie habe erste Priorität. Das meint der Hoyeraner und frühere Stadtratspolitiker Bernd Carstensen in folgendem Leserbrief.

Gang på gang har man af Tønder Kommune fået at vide, at en vedligeholdelse af Højer Sluse er Digelagets opgave. Det rimer ikke med, hvordan formanden for Digelaget, Friedrich Hindrichsen, ser denne problematik idet han udtaler: „Vi laver afvanding, ikke turistattraktioner. I 2018 brugte vi 200.000 kroner på vedligehold, i år har vi brugt 106.000 kroner. Nu er det slut. Vi ofrer ikke en krone mere. Vi har ikke råd, og det er fremadrettet heller ikke vores opgave.“

Selvfølgelig har Digelaget ansvar for forskellige områder i forb. m. Tøndermarsken. Ansvarets styrke synliggøres ved Digelagets rolle i forb. med et fugleskjul i marsken, hvor han udtaler: 

Kommunen skal tage lokalbefolkningen med på råd. Det er dybt utilfredsstillede, at man ikke har gjort det endnu, siger digegreven og tilføjer: Det er dybt uanstændigt. Kommunalbestyrelsen har sat Harald i Digelagets bestyrelse. Jeg gætter på, at det er Harald Christensen, der skal varetage borgernes interesser i Digelaget og dermed også Højer Sluses. Måske vi snart hører fra ham.

Nu, hvor vi ved, at Digelaget ikke vedligeholder Højer Sluse, kan borgerne forvente, at Tønder Kommune klart meddeler, hvem der er ansvarlig for Højer Sluses hårdt tiltrængt renovering. Hvis den ansvarlige er Tønder Kommune må drømmen om millioner og atter millioner til Zeppelin og Wegner komme i 2. række. Borgernes sikkerhed må have 1. prioritet.

Bernd Carstensen

Klintvej 19

6280  Højer

 

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Bjarne Madvig Christensen, Mary-Anna Wraae Grundt, Hans Otto Sørensen
„Hvordan ender Kongsmarkskandalen?“

Leserbrief

Meinung
Torben Ravn
„Sønderjyllands smukkeste kirkegård“

Leserbrief

Meinung
Jutha Sandholdt Stryhn Lillian Sandholdt Petersen Flemming Sandholdt Henningsen
„Grotesk oplevelse efter mors død“

Leserbrief

Meinung
Harald Christensen og Torben Struck
„Solceller i Tønder midtby - NIX !“

Leserbrief

Meinung
Allan Søgaard-Andersen
„Tomme borgerlige klimaløfter!“

Leserbeitrag

Hanns Peter Blume
„Zuzüglertreffen: „Tilflytterhygge – Meet and Greet““