Leserbrief

„Højer Sluse“

Højer Sluse

Højer Sluse

Bernd Carstensen
Hoyer/Højer
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Bernd Carstensen, Hoyer, lässt nicht locker. Es geht ihn um die historische Hoyer-Schleuse. Er zeigt kein Verständnis dafür, dass die Kommune Mittel für das Tonderner Hafenprojekt, das Zeppelin-Erlebniszentrum und das Wegner-Museum bewilligt, aber das Bauwerk, das zudem Menschenleben rettet, verfallen lässt.

Det er bemærkelsesværdigt, at borgerne ved det seneste kommunalvalg har indsat en kommunalbestyrelse, der bl.a. bruger kommunens knappe midler til at støtte oprettelsen af et Zeppelinmuseum og et Wegner museum samt grave et stort hul i Tønder midtby, mens de samtidig lader det unike klenodium, Højer Sluse, forfalde. Slusen som er udset til under givne omstændigheder at redde tusinder af menneskeliv.

Foruden de sikkerhedsmæssige aspekter er Højer Sluse landskendt, og har gennem årene tiltrukket et stort antal turister og gæster til egnen hvert år. I forbindelse med Tøndermarskinitiativet er der foretaget tiltag, der sammen med forsømmelsen af slusens vedligehold, har minimeret besøgstallet katastrofalt. Ikke engang de øvrige myndigheders vink med en vognstag (fredningen af Højer Sluse) kan bevirke en eneste borgerrepræsentant til at mande sig op og meddele, at nu må det være slut, nu skal den landskendte sluse renoveres.

I årevis er der gjort opmærksom på, at slusen hårdt trænger til vedligehold, men det er borgernes repræsentanter tilsyneladende ligeglade med. Men de får, som alle ved, heller ikke løn efter indsats. Forskellige klager over Slusens manglende vedligehold, bl.a. henvendelse til statsminister og andre mulige parter i sagen har ikke givet gevinst. Senest er en politianmeldelse afvist, fordi det påstås at undertegnede ikke har ret til at klage. Min erfaring er, at de forskellige myndigheder hænger sammen som ærtehalm og sund fornuft har desværre ikke mange chancer.

Bernd Carstensen

Klintvej 19

6280  Højer

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Bjarne Madvig Christensen, Mary-Anna Wraae Grundt, Hans Otto Sørensen
„Hvordan ender Kongsmarkskandalen?“

Leserbrief

Meinung
Torben Ravn
„Sønderjyllands smukkeste kirkegård“

Leserbrief

Meinung
Jutha Sandholdt Stryhn Lillian Sandholdt Petersen Flemming Sandholdt Henningsen
„Grotesk oplevelse efter mors død“

Leserbrief

Meinung
Harald Christensen og Torben Struck
„Solceller i Tønder midtby - NIX !“

Leserbrief

Meinung
Allan Søgaard-Andersen
„Tomme borgerlige klimaløfter!“

Leserbeitrag

Hanns Peter Blume
„Zuzüglertreffen: „Tilflytterhygge – Meet and Greet““