Leserbrief

„Energi“

Energi

Energi

Bernd Carstensen
Hoyer/Højer
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Eine Bürgerabstimmung zu den geplanten Großprojekten Zeppelin Tønder und dem Wegner-Museum fordert Bernd Carstensen aus Hoyer. Diese beiden Vorhaben würden zig Millionen Kronen kosten. Wie groß sei das Interesse für die beiden Projekte zum Beispiel in Aggerschau, Toftlund und Tondern, fragt sich Carstensen und geht auch mit den Bauvorhaben auf Röm und der Tonderner Marsch Initiative ins Gericht.

Ved det seneste møde i kommunalbestyrelsen i Tønder blev der fra flere sider hilst velkommen, at man nu havde indført en form for borgerinddragelse/afstemning i kommunen. Her drejede det sig om afstemninger i forbindelse med energitiltag.

Der kunne tænkes gennemført en afstemning om borgernes interesse i et Zeppelin- og et Wegnermuseum. 

Disse 2 store investeringer vil kræve millioner og atter millioner til opførsel og senere til drift. Heldigvis har erhvervsfremmestyrelsen afvist at støtte Zeppelinprojektet. Millionerne kan nu engang kun bruges 1 gang. I sagens natur må andre tiltag vige (Skolevæsen, børnehaver, ældrepleje, fortove, cykelstier m.m).

Hvor stor er borgernes interesse i de 2 nævnte museer? I Tønder, Toftlund eller Agerskov?

Eller er den største interesse i disse projekter „kun“ i kommunens direktørgange?

Til trods for massevis af protester fortsætter kommunen sit forehavende med omdannelsen af Rømø. Det er utiltalende, at borgerepræsentanterne ikke lytter mere til borgerne, men fortsætter med det kritisable projekt. 

Nu 8 år efter omdannelsen af Højer for 300 – 400 mio. kr. er der intet, der tyder på, at det er blevet mere attraktivt at besøge, bo og arbejde i Tøndermarsken som var hovedpunkterne i Tøndermarskinitiativet. Det ser heller ikke ud til, at „liggetiden“ i Højer er formindsket og at huspriserne er steget som forudsagt af tilkaldte ”eksperter”. 

Lad os få lidt mere borgerindflydelse på kommunens skelsættende afgørelser, så ikke kun fantasterier på direktørgangene er bestemmende for aktiviteter i kommunen. Man fatter ikke, at 2 unikke, fredede bygninger, Højkro og Højer Sluse, der er kendte og anerkendte turistmål i hele landet, totalt forsømmes af kommunalbestyrelsen, mens man f.eks. bruger millioner til at skamfere tårnet ved Vidåslusen med en fuldstændig overflødig og synsmæssig skæmmende vedhæng af en trappe.

Bernd Carstensen

Klintvej 19, Højer

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Torben Ravn
„Tønder kommune gør det rigtige“

Leserbrief

Meinung
Peter Jensen Gad
„Stop Ecco i Rusland, som hjælper Putin“

Leserbrief

Meinung
Sonja Miltersen
„Skibbroen – fortidens havn“

Leserbrief

Meinung
Torben Ravn
„Venstre og Tønder Listen bør gå sammen“

Leserbrief

Meinung
Jesper Petersen
„Sluk mikrofonen for krigsgale Fogh“

Leserbrief

Meinung
Michael Egon Tegge
„Leserbrief zum Artikel: Wasserverbrauch lässt Meeresspiegel ansteigen“