Leserbrief

„Dobbelte digesikring mod stormflod“

Dobbelte digesikring mod stormflod

Dobbelte digesikring mod stormflod

Bernd Carstensen
Hoyer/Højer
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Bernd Carstensen hat immer wieder auf den schlechten baulichen Zustand der Hoyer-Schleuse aufmerksam gemacht. Dabei sei sie mit der Wiedau-Schleuse und dem vorgeschobenen Deich ein zweiter Schutz vor Sturmfluten.

Kystdirektoratet meddeler, at det ankommer i begyndelsen af november i år til besigtigelsen af digerne, der indgår i den dobbelte digesikring mod stormflod i Tøndermarsken. Folketinget har ved lov besluttet, at diget fra 1860 og den tilhørende Højer Sluse skal fungere som dobbelt digesikring efter at Det Fremskudte Dige er opført omkring 1982.

Det kan meddeles, at Højer Sluse er i en elendig forfatning, det kan bl.a. skyldes, at Digelaget, som tilsyneladende skal vedligeholde Højer Sluse, ikke er en offentlige institution/forening og således ikke synes at have en forpligtigelse til at sikre borgerne mod stormflod, som åbenbart antaget af Folketinget. Tønder Kommune synes også at være totalt ligeglad med sikringen af dens borgere mod stormflod, idet kommunen gang på gang er mindet om den usikre tilstand for mange af dens borgere i forbindelse med stormflod og samtidig er der igen og igen gjort opmærksom på den fredede Højer Sluses forfald.

Kystdirektoratets opgave i forbindelse med besøget i nov. måned indebærer også en afprøvning af Højer Sluses stormporte og man skal vide, at en afprøvning af stormportene ikke kan lade sig gøre, idet udstyret, der er nødvendig for afprøvningen, er rådnet væk. Højere vandstand i verdenshavene og voldsommere vejr, får tilsyneladende ikke Tønder Kommune til at reagere i forb. med borgernes sikkerhed og Højer Sluses tilstand.

Bernd Carstensen

Klintvej 19

6280 Højer
 

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Bjarne Madvig Christensen, Mary-Anna Wraae Grundt, Hans Otto Sørensen
„Hvordan ender Kongsmarkskandalen?“

Leserbrief

Meinung
Torben Ravn
„Sønderjyllands smukkeste kirkegård“

Leserbrief

Meinung
Jutha Sandholdt Stryhn Lillian Sandholdt Petersen Flemming Sandholdt Henningsen
„Grotesk oplevelse efter mors død“

Leserbrief

Meinung
Harald Christensen og Torben Struck
„Solceller i Tønder midtby - NIX !“

Leserbrief

Meinung
Allan Søgaard-Andersen
„Tomme borgerlige klimaløfter!“

Leserbeitrag

Hanns Peter Blume
„Zuzüglertreffen: „Tilflytterhygge – Meet and Greet““