Leserbrief

„Omlægning af Gasværksvej bør vente“

Omlægning af Gasværksvej bør vente

Omlægning af Gasværksvej bør vente

Susanne Provstgaard, Søren Frederiksen og Thomas Andresen
Apenrade/Aabenraa
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Die drei Venstre-Mitglieder des Ausschusses für Planung, Technik und Landdistrikte sind überzeugt, dass die Kommune Apenrade das Gasværksvej-Projekt noch etwas warten lassen sollte. Es sei zu unausgegoren, so das Argument. Das Geld sollte lieber für Projekte in Klipleff und Tingleff verwendet werden.

I Venstre har vi stillet en række spørgsmål til omlægning af Gasværksvej. Ikke fordi vi på sigt er imod projektet, men fordi vi ikke kan få svar på, hvorfor projektet skal hastes igennem. Det er vores indtryk, at de Konservative, Socialdemokraterne, SF og Slesvigsk Parti med vold og magt vil bevise at de kan nå at gennemføre dette uigennemtænkte projekt til 12 mio. i 2024, i stedet for, som vi ønskede, bl.a. at støtte Kliplev med penge til deres multihus og udvikling i Tinglev.

Omlægning af Gasværksvej giver på længere sigt god mening. At omlægge en del af den tunge trafik væk fra H.P. Hanssens Gade og føre den udenom midtbyen er et projekt som Byrådet allerede planlagde for år tilbage som en del af klimasikringen af byen.

Den såkaldte klimaboulevard blev dog skrinlagt, og det forelagte projekt indeholder således ikke en højvandssikring af byen.

I Venstre har vi ikke ønsket at indvilge i ekspropriation af arealer, der allerede er købt og betalt af kommunen.

Det er reelt havnens lejere der skal spørges. Vi ønsker at høre om virksomhedernes fremtidsplaner, så der kan tages højde for det i deres daglige drift. Der ud over ønsker vi at vide, hvor den omlagte trafik skal ledes hen.

Hvad er helhedsplanen for omlægningen, økonomien, og er prioriteringen af Arwos anlægskroner under Gasværksvej anvendt fornuftigt taget i betragtning af, at man ude vestpå i bl.a. Bylderup Bov er ved at drukne i spildevand. Vi afventer naturligvis forvaltningens redegørelse inden vi tager stilling til det konkrete projekt.

På vegne af Venstres byrådsgruppe
Venstres medlemmer af Plan, Teknik og Landdistrikter
Susanne Provstgaard, Søren Frederiksen og Thomas Andresen


 

Mehr lesen

Leserbeitrag

Hanns Peter Blume
„Zuzüglertreffen: „Tilflytterhygge – Meet and Greet““

Leserbrief

Antje Beckmann, Elke und Herbert Delfs
„Horups Hotelträume …“

Leserbrief

Preben Rasmussen
„Den strandede hval“

Leserbrief

Meinung
Claus Helsbøl
„Ønsker ingen hval i Aabenraa“