Xabi Alonsos succeshold forsvarer tysk førsteplads

Leverkusen
Bayer Leverkusen - 1. FC Cologne Foto: Marius Becker/Ritzau Scanpix

Xabi Alonso fejrede søndag et år som cheftræner i Bayer Leverkusen med en 3-0-sejr over FC Köln.

Bayer Leverkusen har ofte kæmpet med i toppen af Bundesligaen, men det første tyske mesterskab lader endnu vente på sig.

Måske er sæsonen nu kommet, hvor det vil lykkes at gå hele vejen.

Med den tidligere topspiller Xabi Alonso på trænerbænken har holdet syd for Ruhr-distriktet fået en fremragende sæsonstart og topper ligaen med 19 point efter syv spillerunder.

Søndag vandt Bayer Leverkusen på hjemmebane med 3-0 over FC Köln, der indtager sidstepladsen.

Straks fra start var der stor forskel på de to hold i lokalderbyet, hvor det ene angreb efter det andet rullede ned mod den tidligere Brøndby-keeper Marvin Schwäbe i Köln-målet.

Varemærket hos Alonsos Leverkusen-mandskab er førstegangsafleveringer i højt tempo. Selv om modstanderne ved, hvad der venter dem, så har de svært ved at stille det store op.

Selv om Alonso blandt andet har en fortid som spiller i Real Madrid, så kunne det tyde på, at han har hentet inspiration fra arvefjenden FC Barcelonas tiki-taka-fodbold for nogle år siden.

Spanieren rundede søndag et år på trænerbænken hos Leverkusen, og han kunne ikke have ønsket sig en bedre start.

Leverkusen havde allerede spillet sig igennem Köln-forsvaret en håndfuld gange, da Jonas Hofmann efter 20 minutter bragte hjemmeholdet i front med 1-0 efter en frispilning med hælen fra Florian Wirtz.

Köln-danskeren Rasmus Carstensen havde det også svært. Efter en halv time blev højrebacken med en fortid i Silkeborg rundet af Alejandro Grimaldo, der satte Jeremie Frimpong op til en nem 2-0-scoring.

Alejandro Grimaldo var tæt på at øge føringen kort efter med et skud, der havde kurs mod målhjørnet, men Schwäbe fik lige nøjagtig fingerspidserne på.

Köln havde en lille opblomstring frem mod pausen, hvor en stor dobbeltchance blev misbrugt på Leverkusen-keeper Lukas Hradecky.

Ligesom Marvin Schwäbe i Köln-målet har Hradecky en fortid som målmand i Brøndby.

I anden halvleg kom Rasmus Carstensen i uheldigt fokus, da han sendte bolden tilbage mod en holdkammerat, der dog blev oversprintet af Leverkusen-angriberen Victor Boniface.

Det medførte en gigantisk målchance til hjemmeholdet, men Schwäbe fik afværget en scoring.

Med 20 minutter tilbage scorede Boniface kampens sidste mål, da nigerianeren gjorde det til 3-0.

Leverkusen har vundet seks kampe og spillet en enkelt uafgjort. Eneste pointtab var på udebane mod de regerende mestre fra Bayern München, der søndag slog Freiburg 3-0.

Sejren bringer Thomas Tuchels Bayern-mandskab op på 17 point på tredjepladsen - to point bag Leverkusen. Stuttgart er placeret midtimellem med 18 point.