Sønderjyske skøjter med guldet efter stort finalebrag

Esbjerg
Metalligaen: Esbjerg Energy - SønderjyskE Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Efter en dybt underholdende sjette DM-finale trak Sønderjyske det længste strå og er nu dansk mester.

Hvis Vojens bliver ramt af akut byfest tirsdag aften, så er det ikke så mærkeligt.

De lokale helte fra Sønderjyske er således tilbage på den danske ishockeytrone, efter at klubben på udebane i en propfyldt arena slog Esbjerg Energy med 4-3.

Der skulle seks DM-finaler til for at finde årets guldvinder, og Sønderjyske kan med en samlet sejr på 4-2 fejre det første mesterskab siden 2015.

Den sjette DM-finale så ud til at være afgjort allerede i første periode, da Sønderjyske kom foran med 3-0, men med en enorm effektivitet kæmpede Esbjerg sig tilbage på 3-3, inden perioden var slut.

Arenaen kogte, og de mange medrejsende Sønderjyske-fans blev overdøvet, efter at de havde præget lydbilledet, mens deres helte var i front.

Jacob Schmidt-Svejstrup sørgede dog for den afgørende aktion i tredje periode. I et solotogt fra egen zone drev han pucken frem på ydersiden af Esbjerg-defensiven, inden han rundede keeper Mathias Seldrup og scorede det afgørende mål.

Jublen brød ud i udebaneafsnittet, og på isen kunne Sønderjyske-spillerne iføre sig guldhjelmene.