London
FBL-ENG-PR-ARSENAL-CHELSEA Foto: Glyn Kirk/Ritzau Scanpix

Arsenal var i strålende spillehumør og udklasserede på hjemmebane Chelsea noget så eftertrykkeligt.

Der var ikke så meget at rafle om, da Arsenal tirsdag aften tog imod lokalrivalen Chelsea i Premier League.

Hjemme på Emirates Stadium var Arsenal minimum et par niveauer bedre end de meget opgivende gæster og vandt med 5-0.

For ikke ret mange år siden havde der været tale om et topopgør, men Chelsea er faldet fuldstændig fra hinanden og er langt fra de sjove placeringer.

Efter tirsdagens nederlag, hvor klubben havde én sølle afslutning inden for rammen, er Chelsea placeret som nummer ni i Premier League, hvor Arsenal er på førstepladsen.

Mikel Artetas tropper har tre point ned til Liverpool og fire point ned til Manchester City, som har henholdsvis en og to kampe i baghånden.

Allerede efter fem minutter af tirsdagens kamp, kunne man se, hvor det bar hen. Declan Rice drev bolden frem i feltet og sendte den til venstre til Leandro Trossard, der scorede til 1-0.

Arsenal dominerede derefter kampen, men vi skulle syv minutter ind i anden halvleg, før det næste mål faldt. Efter et hjørnespark havnede bolden tilfældigt hos Ben White, som bankede den i nettet med venstreskøjten.

Allerede da begyndte Chelsea at ligne et hold, som helst bare ville hjem, og det blev ikke bedre fem minutter senere.

Martin Ødegaard serverede en drømmeaflevering for Kai Havertz, der i fuld firspring afviste Marc Cucurella og sparkede bolden hårdt i kassen.

Tyskeren fordoblede sin målscore efter 65 minutter, da han fik bolden midt i feltet og sparkede den fladt i mål helt ude ved stolpen.

Aftenens mest spøjse øjeblik indtraf fem minutter senere. Ben White fik bolden i højre side af feltet og ville med en flugter aflevere bolden ind foran mål. Han ramte den dog så godt, at den sejlede i nettet til 5-0.