Sport - Ritzau

Dopingjægere ser kraftig stigning i overtrædelser af regler

Dopingjægere ser kraftig stigning i overtrædelser af regler

Dopingjægere ser kraftig stigning i overtrædelser af regler

Ritzau
Zuletzt aktualisiert um:
Anti Doping Danmark skilt. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Anti Doping Danmark gav sidste år 29 advarsler til idrætsudøvere for brud på reglerne om whereabouts.

Anti Doping Danmark opdagede rekordmange brud på de såkaldte whereabouts-regler blandt danske idrætsudøvere sidste år, skriver dr.dk.

I 2022 blev der noteret 29 overtrædelser af reglerne, hvilket er det højeste antal, siden systemet blev indført i 2006. Det er næsten en fordobling af de 16 overtrædelser, der blev registreret i 2021.

Whereabouts er relevante i test uden for konkurrence. Sidste år foretog Anti Doping Danmark 317 af slagsen.

- Det er svært at sige præcis, hvad udviklingen i 2022 er et udtryk for, men det er et iøjnefaldende tal. Det er et tal, vi gerne ser være så lavt som muligt, men det er ikke sådan, at alarmklokkerne bimler og bamler, siger Anti Doping Danmarks direktør, Kim Højgaard Ravn, til dr.dk.

- Vi ser ikke en konkret underliggende tendens eller et mønster, men det er helt klart noget, vi er opmærksomme på og tager højde for i vores arbejde, siger direktøren.

Whereabouts-systemet forpligter alle idrætsudøvere i Anti Doping Danmarks prioriterede testgruppe til at angive en time hver eneste dag mellem klokken 05 og 23, hvor de står til rådighed for kontrolbesøg fra dopingjægerne.

Det skal forhindre, at udøvere kan undgå at blive kontrolleret i perioder, hvor de ikke deltager i konkurrencer.

En overtrædelse betyder ikke nødvendigvis, at atleterne er blevet taget i ikke at opholde sig på det angivne sted på det angivne tidspunkt. Det betragtes også som en overtrædelse, hvis ikke man har indsendt sine oplysninger i tide.

Bliver en udøver grebet i en overtrædelse, modtager vedkommende en advarsel. Tre advarsler inden for 12 måneder kan udløse en karantæne på op til to år.

/ritzau/

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Poul Harald Holm, Mirjam Fibiger Olesen, Ester Esmarch, Henrik Lydeking
„Kristendemokraterne: Tør i lytte til os lokale omkring grænsekontrollen?“