Sport - Ritzau

Voldtægtsanklaget cricketspiller er varetægtsfængslet i Nepal

Voldtægtsanklaget cricketspiller er varetægtsfængslet i Nepal

Voldtægtsanklaget cricketspiller er varetægtsfængslet i Nepal

Ritzau
Katmandu
Zuletzt aktualisiert um:
Foto: Prakash Singh/Ritzau Scanpix

Sandeep Lamichhane er rejst til Nepal for at bevise, at han er uskyldig i anklagen om voldtægt af 17-årig.

Anføreren for Nepals cricketlandshold, den efterlyste Sandeep Lamichhane, vendte torsdag tilbage til sit hjemland, hvor han er anklaget for voldtægt.

Her blev han straks varetægtsfængslet, oplyser en talsmand for politiet i hovedstaden, Katmandu, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Forinden havde Lamichhane på Facebook oplyst, at han var på vej til Nepal.

Udtalelsen kom, næsten en måned efter at der blev udstedt en arrestordre mod ham.

- Jeg vil fuldt ud samarbejde om alle dele af efterforskningen og kæmpe en juridisk kamp for at bevise min uskyld. Lad retfærdigheden sejre, skrev Sandeep Lamichhane på Facebook sammen med oplysninger om hans fly til Nepal.

I slutningen af september efterlyste Nepal den 22-årige cricketspiller gennem det internationale politisamarbejde Interpol.

Det skete, efter at en nepalesisk domstol 8. september havde udstedt en arrestordre på Lamichhane, der beskyldes for at have begået en voldtægt mod en 17-årig pige på et hotelværelse i Nepals hovedstad, Kathmandu, i august.

Sandeep Lamichhane har afvist anklagerne, men undlod at vende tilbage til Nepal fra Jamaica, hvor han havde spillet i den caribiske Premier League.

Politiet formoder, at Lamichhane har opholdt sig i Caribien lige siden.

I slutningen af september skrev han på sociale medier, at han befandt sig i isolation på grund af mentale problemer, som er opstået som en konsekvens af anklagerne mod ham.

Sandeep Lamichhane har siden 2018 været et af de største navne i nepalesisk cricket. Da anklagen om voldtægt kom frem, blev han straks suspenderet fra Nepals landshold.

/ritzau/AFP

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Poul Harald Holm, Mirjam Fibiger Olesen, Ester Esmarch, Henrik Lydeking
„Kristendemokraterne: Tør i lytte til os lokale omkring grænsekontrollen?“