Verdensmester nedlægger Simon Kjær og Milan i derby

FBL-ITA-SERIEA-INTER-AC MILAN Foto: Miguel Medina/Ritzau Scanpix

Angriberen Lautaro Martínez blev matchvinder, da Inter søndag slog AC Milan 1-0 i Derby della Madonnina.

AC Milan og Simon Kjær er i resultatmæssig krise.

Det blev understreget søndag, hvor det forsvarende mesterhold efter en tandløs indsats offensivt tabte Derby della Madonnina 0-1 efter et mål af Inters argentinske angriber Lautaro Martínez i første halvleg.

Milans pressede cheftræner, Stefano Pioli, havde ændret sin formation til 3-5-2 og fik blandt andre plads til Simon Kjær i sin startopstilling, men lige lidt hjalp det altså.

Nederlaget var Milans fjerde i træk, og holdet er nu uden sejr i sine seneste syv betydende kampe.

Inter har omvendt blot tabt én af sine seneste ti kampe, og sejren konsoliderer Simone Inzaghis tropper på andenpladsen i Serie A.

Herfra har Inter 3 point ned til Roma og hele 13 point op til førerholdet Napoli, der søndag tævede Spezia 3-0 på udebane efter blandt andet to træffere af ligatopscorer Victor Osimhen.

Milan er nummer seks, men kan trøste sig med, at der trods den elendige stime kun er fem point op til Inter.

Inter dominerede stort i første halvleg, hvor Kjær og kollegerne havde rigeligt at se til, og efter 34 minutters fight gik den ikke længere.

Kjær kastede sig febrilsk frem til en duel med Lautaro Martínez efter Hakan Calhanoglus hjørnespark, men den argentinske verdensmesters pande kom først på bolden, som via en meget let afretning af Kjær havnede i netmaskerne til 1-0.

Stefano Pioli forsøgte sig med flere udskiftninger tidligt i anden halvleg, og det gav blandt andet Kjær anførerbindet efter 55 minutter, og det stoppede også en del af blødningen.

Milan holdt nemlig bedre fast i bolden og tog på den måde en del af Inters brod. Til gengæld skabte holdet ikke meget frem ad banen, og derfor blev anden halvleg en meget jævn og chancefattig omgang.

Den franske veteran Olivier Giroud havde med et nærgående frispark Milans bedste bud på en udligning, mens indskiftede Romelu Lukaku og Martínez i den anden ende fik underkendt mål på grund af henholdsvis et frispark og offside.

Simon Kjær kan personligt glæde sig over, at han for første gang siden starten af november spillede næsten en hel kamp - 85 minutter. Landsholdsanføreren spillede på grund af lårproblemer slet ikke mod Frankrig og Australien ved VM.