Sport - Ritzau

Uefas økonomiske vagthund undersøger Juventus

Uefas økonomiske vagthund undersøger Juventus

Uefas økonomiske vagthund undersøger Juventus

Ritzau
Zuletzt aktualisiert um:
Italy Soccer Juventus Board Resigns Foto: Salvatore Laporta/Ritzau Scanpix

Økonomisk kontrolenhed har åbnet en undersøgelse af Juventus for muligt brud på Financial Fair Play-reglerne.

Uroen ulmer for alvor i Juventus, og nu har Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) finansielle kontrolenhed også indledt en undersøgelse af den italienske fodboldklub.

Club Financial Control Body (CFCB), som Uefas kontrolenhed hedder, vil undersøge Juventus for potentielle brud på blandt andet Financial Fair Play-reglerne. De skal groft sagt sikre, at klubberne ikke bruger flere penge, end de tjener.

CFCB's undersøgelse kommer i kølvandet på, at bestyrelsen i Juventus mandag aften trak sig.

Tidligere torsdag kom det så frem, at anklagemyndigheden i Torino, hvor Juventus ligger, vil have den afgående Juventus-ledelse stillet for retten på baggrund af anklager om tvivlsom regnskabsførelse i Serie A-klubben.

Anklageren hævder, at klubben har underdrevet finansielle tab i sæsonerne 2018/2019, 2019/2020 samt 2020/2021.

I anklagen hævder anklagemyndigheden ifølge avisen Gazzetta dello Sport også, at Juventus har opnået kunstige kursgevinster på 155 millioner euro svarende til 1,18 milliarder kroner, markedsmanipulation og svigagtige erklæringer med brug af fakturaer til ikkeeksisterende transaktioner.

På Uefas hjemmeside lyder det, at CFCB i august indgik et forlig med Juventus og andre klubber i en sag om, at klubberne havde overtrådt Financial Fair Play-reglerne.

I den forbindelse fik CFCB adgang til Juventus' finanser i perioden 2018 til 2022.

Men CFCB truer nu med at rive den forligsaftale i stykker, hvis det viser sig, at Juventus ikke har fremvist korrekte tal.

/ritzau/

Mehr lesen