Tamt spansk mandskab begår kup i Portugal

Braga
FBL-EUR-NATIONS-POR-ESP Foto: Patricia De Melo Moreira/Ritzau Scanpix

Spanien spillede absolut ikke imponerende, men formåede alligevel at vinde Nations League-gruppen.

En knastør og tam indsats var nok, da det spanske fodboldlandshold tirsdag aften kvalificerede sig til Nations Leagues Final 4-stævne.

88 minutter inde i opgøret på udebane mod Portugal scorede Álvaro Morata det afgørende mål til 1-0, og så vandt Spanien gruppe 2.

Portugal behøvede blot uafgjort for at vinde gruppen. Derfor havde landstræner Fernando Santos valgt en defensiv tilgang med fokus på kontrastød.

Portugiserne havde da også de klart største chancer, men det endte med at være fuldstændig ligegyldigt.

Spanierne lignede nogle, der bare skulle have det hele overstået, men til sidst lykkedes det at score ud af det blå på det specielle stadion i Braga, hvor tribuner og græstæppe er skåret ind i en bjergvæg.

Apropos bjergvæg. Sådan en virkede Portugals defensiv til at være i tirsdagens opgør. Spanien havde bolden mest, men havde ganske enkelt ikke gennemslagskraft til at bryde gennem den portugisiske defensiv.

Spanierne var overhovedet ikke farlige, men i den anden ende kom Portugal flere gange tæt på efter kontrastød i den første halve time.

Tættest på var Diogo Jota, da han med et brag forsøgte at trække bolden op i det korte hjørne, men Unai Simon stak en stærk arm op og afværgede.

Også Manchester United-spilleren Bruno Fernandes var tæt på, da han kanonerede kuglen i sidenettet.

I begyndelsen af anden halvleg var intet for alvor ændret.

Hvis man ikke vidste bedre, så lignede spanierne faktisk slet ikke nogle, der havde noget at spille for. Landstræner Luis Enrique løb godt nok rundt på sidelinjen og fægtede med armene, men han magtede ikke at få sine spillere til at udstråle samme energi.

Cristiano Ronaldo fik efter 72 minutter muligheden for at sende Spanien hjem med et nederlag, da han pludselig var helt fri foran mål. Men verdensstjernen handlede for langsomt og blev overrumplet bagfra.

Få minutter senere fik Spanien pludselig en chance. Álvaro Morata tog et træk til venstre i en position uden for feltet, inden han med en fin afslutning tvang Diogo Costa til en god redning i målet.

Spanien intensiverede presset i de sidste ti minutter. Nico Williams skabte problemer for portugiserne, og han stod bag det afgørende mål.

Den 20-årige indskifter steg op ved stolpen og lagde bolden ned for fødderne af Álvaro Morata, der puffede den i det tomme mål.