Sport - Ritzau

Silkeborg skal på tavlen for at jagte europæisk avancement

Silkeborg skal på tavlen for at jagte europæisk avancement

Silkeborg skal på tavlen for at jagte europæisk avancement

Ritzau
Silkeborg
Zuletzt aktualisiert um:
Conference League: Silkeborg IF - West Ham United Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix

Skal Silkeborg gøre sig gældende i Conference League, kræver det point i de næste kampe mod rumænske FCSB.

Hvis Silkeborg stadig vil være med i kampen om de to pladser, der giver avancement fra gruppe B i Conference League, kræver det formentlig en sejr i torsdagens hjemmekamp mod Rumænske FCSB, det tidligere Steaua Bukarest.

Silkeborg er nemlig uden point efter de første to kampe, der har resulteret i knebne nederlag efter tætte opgør mod Anderlecht og West Ham.

- Det er en vigtig kamp, som vi måske er nødt til at vinde. Vi skal nok have mindst fire point i de næste to kampe mod Bukarest for at komme videre, sagde topscorer Nicklas Helenius på onsdagens pressemøde.

- Men vi ved også, vi er det lille hold, og vi har stor respekt for modstanderen. Vi har fået vist, hvem vi er i de første kampe, som har været lige. Vi kunne have fået point mod West Ham, men havde ikke heldet, fortsætter han.

FCSB har fået en forfærdelig start på sæsonen i den rumænske liga, hvor holdet blot ligger nummer 11, men i Conference League hentede man point hjemme mod Anderlecht og førte med 1-0 ude mod West Ham indtil midtvejs i anden halvleg, inden man tabte 1-3.

Træner Kent Nielsen forventer en teknisk og underholdende kamp i højt tempo.

- Jeg tror, at begge hold ser kampen som en god mulighed for at vinde en kamp i en meget svær gruppe. Begge hold har i de første kamp vist, at de godt kan være med, selv om det er gruppens små hold, siger Kent Nielsen.

Bookmakerne har Silkeborg som relativ klar favorit i hjemmekampen, men den køber Nielsen ikke.

- Vi er en meget, meget lille klub i Danmark, og Steaua er en meget, meget stor klub i Rumænien. Der er stor forskel på økonomien i de to klubber.

- De fleste af vores spillere har ikke prøvet dette før, så for os er det en stor udfordring at være med i en gruppe, der er en af de stærkeste sammenlignet med de andre, vurderer Silkeborg-træneren.

Der er kickoff i Silkeborg torsdag klokken 18.45. Samtidig mødes Anderlecht og West Ham, der har henholdsvis fire og seks point efter to runder.

/ritzau/

Mehr lesen