Silkeborg driller FCM's Europa-jagt i målfest

Silkeborg
Silkeborg IF - FC Midtjylland, 3F Superliga Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

FC Midtjylland kunne mandag sikre Europa-playoff med en sejr, men Silkeborg stjal i stedet et enkelt point.

Anden halvleg gik målamok, hvor FCM kom foran to gange, men Silkeborg vendte kampen på hovedet igen, og dermed delte holdene pointene mellem sig og spillede 3-3 i runde 31 af Superligaens nedrykningsspil.

Silkeborg dominerede fuldstændig FCM i første halvleg, men utallige chancer blev misbrugt, og FCM scorede i stedet på holdets første skud på mål.

Med pointtabet er FCM to point foran OB i kampen om syvendepladsen. Netop de to hold mødes i sidste spillerunde i en direkte duel om en kamp i Europa-playoff mod fjerdepladsen fra mesterskabsspillet.

Silkeborg er på niendepladsen med 38 point, men kan hverken nå FCM eller OB i tabellen.

Kampen startede med en masse tempo, hvor Silkeborg konstant fandt åbninger mod en sløset FCM-defensiv. Hjemmeholdet sad på det hele og tilspillede sig også hurtigt store chancer.

Derfor var det fuldt fortjent, at Silkeborg bragte sig i front med 1-0 efter 14 minutter. Kasper Kusk opsnappede en bold i feltet, og han kunne sikkert sparke målet ind.

Silkeborg fortsatte dominansen og spillede sig konstant frem til chancer, men alligevel var det FCM, der skulle udligne til 1-1. Offensivprofilen Gustav Isaksen sparkede flot udligningen ind i første halvlegs sidste minut.

FCM ændrede system, så holdet spillede med fem forsvarsspillere, og det formåede at tage mere af trykket fra Silkeborg-presset i anden halvleg.

Det gav FCM et mindre overtag, som holdet udnyttede til at komme foran. Efter 69 minutter faldt bolden for FCM-midtbanespilleren Kristoffer Olsson, og han listede 2-1-målet ind.

FCM holdt ikke stand i mange minutter, før Silkeborgs indskiftede Søren Tengstedt scorede til 2-2 på en returbold efter et hjørnespark med et kvarter tilbage.

Glæden varede dog kort, da FCM’s Gustav Isaksen få minutter efter scorede sit andet mål og bragte gæsterne på 3-2.

Målfesten blev dog total med fem minutter tilbage, da Silkeborgs Søren Tengstedt også blev dobbelt målscorer på straffespark og sendte 3-3-målet ind.