Leicester giver sidstepladsen videre efter storsejr

Leicester
Premier League - Leicester City v Nottingham Forest Foto: Jason Cairnduff/Ritzau Scanpix

Leicester fik sæsonens første sejr i Premier League over Nottingham Forest, der er nyt hold på sidstepladsen.

Efter at have tabt seks ligakampe i træk kom Leicester mandag aften på tavlen med sæsonens første sejr i Premier League.

Det skete i et vaskeægte bundopgør på King Power Stadium, hvor Nottingham Forest måtte rejse hjem med et nederlag på 0-4.

Med sejren kom Leicester op på fire point for otte kampe og forlader dermed sidstepladsen i kraft af bedre målscore end netop Nottingham Forest, der også har fire point.

Ti gyldne minutter i første halvleg grundlagde den sikre Leicester-sejr.

I det 25. minut tog James Maddison chancen uden for feltet, og hans skud ramte en Nottingham-forsvarer og ændrede retning, så Dean Henderson i målet intet kunne stille op.

Det kunne han sådan set heller ikke ved de næste to scoringer, der faldt henholdsvis to og ti minutter senere.

Først fandt Harvey Barnes en position lige uden for feltet, hvorfra han sendte bolden i målhjørnet, og siden sparkede Maddison et frispark direkte i nettet til 3-0.

Kampens fjerde mål var spektakulært på en anden måde. Denne gang var Maddison i oplæggerens rolle, da han med en flad aflevering ind i feltet fandt den zambiske angriber Patson Daka, der scorede med hælen knap 20 minutter før tid.

Nottingham Forest havde chancer til at reducere, men det var slet ikke udeholdets dag i Leicester.

Dermed holdt Leicester nullet for første gang i sæsonen efter at have indkasseret 22 mål i de første syv runder.

Der har været hård kritik af keeper Danny Ward, og engelske medier havde spekuleret i, om han ville blive sat af til fordel for Daniel Iversen, men danskeren måtte igen se kampen fra bænken.

Lørdag skal Leicester forsøge at følge op på sejren, når holdet gæster Bournemouth.