Sport - Ritzau

La Liga kræver sportslige sanktioner mod Juventus

La Liga kræver sportslige sanktioner mod Juventus

La Liga kræver sportslige sanktioner mod Juventus

Ritzau
Zuletzt aktualisiert um:
Europa Press Breakfast Briefing with the Minister of Culture and Sports, Miquel Iceta Foto: Marta Fernndez Jara/Ritzau Scanpix

La Liga kræver Juventus straffet som følge af mandagens udmelding om bestyrelsens afgang og rod i økonomien.

På baggrund af Juventus-ledelsens afgang i går kræver La Liga omgående sportslige sanktioner mod den italienske Serie A-klub.

Det oplyser den bedste spanske fodboldrække på dens hjemmeside.

- I den samme pressemeddelelse, som man oplyser ledelsens afgang, erkender Juventus mandag finansielle uregelmæssigheder i regnskabsførelsen, som også har haft til formål at vildlede Uefa's Financial Fair Play-myndigheder og andre, skriver La Liga.

La Liga påpeger, at man allerede i april 2022 henvendte sig til Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) vedrørende de undersøgelser, som foregik i Italien, i forbindelse med et muligt brud på Financial Fair Play-reglerne af Juventus.

Og La Liga har ikke i sinde at stoppe med at klage over Juventus, før der kommer sanktioner fra de relevante myndigheder.

La Liga kalder kravet om sanktioner for en del af den bedste spanske fodboldrækkes kampagne for at fremme finansiel bæredygtighed i europæisk fodbold.

Flere personer fra Juventus' ledelse mistænkes for at give falsk information til investorer og for at fakturere flere spillerhandler forkert.

Også Det Italienske Fodboldforbund (FIGC) startede ifølge AFP sin egen undersøgelse af Juventus-ledelsens aktiviteter i oktober.

Juventus havde i sidste sæson et underskud på hele 1,9 milliarder kroner, og et møde for aktionærerne i sidste uge er blevet udskudt til sidst i december.

Det er ikke første gang, at La Liga og præsident Javier Tebas langer ud efter klubber, når det handler om de finansielle regler.

Tidligere har Tebas kritiseret både Manchester City og Paris Saint-Germain, som har været i Financial Fair Plays søgelys.

Han har heller ikke sen til at rette sin verbal skyts mod præsidenterne i Juventus, Real Madrid og FC Barcelona, fordi klubberne fortsat ikke har ønsket at lægge tankerne om European Super League ned.

/ritzau/

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Poul Harald Holm, Mirjam Fibiger Olesen, Ester Esmarch, Henrik Lydeking
„Kristendemokraterne: Tør i lytte til os lokale omkring grænsekontrollen?“