Sport - Ritzau

Flere golfstjerner dropper ud af søgsmål mod PGA Tour

Flere golfstjerner dropper ud af søgsmål mod PGA Tour

Flere golfstjerner dropper ud af søgsmål mod PGA Tour

Ritzau
Zuletzt aktualisiert um:
LIV Golf Invitational - Chicago - Day One Foto: Quinn Harris/Ritzau Scanpix

Blandt andre Phil Mickelson vil ikke længere være en del af et fælles søgsmål mod PGA Tour.

I begyndelsen af august lagde 11 golfspillere sag an mod organisationen PGA Tour, men nu er der fire af dem, der ikke længere vil være med i søgsmålet.

Det gælder blandt andre Phil Mickelson, som har været en af hovedpersonerne i striden mellem PGA Tour og den saudiarabisk støttede LIV Golf-tour, som med store præmiesummer har tiltrukket nogle af sportens største navne.

Også Talor Gooch, Ian Poulter og Hudson Swafford trækker sig fra søgsmålet, som blandt andet gik ud på at ophæve udelukkelsen fra PGA Tour. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

LIV Golf oplyser ifølge Wall Street Journal, at søgsmålet fortsætter uden de fire spillere, der nu har trukket sig.

De 11 golfspillere gik til angreb på PGA Tour, da de som konsekvens af deres tilslutning til LIV Golf blev udelukket fra den amerikanske golftour.

LIV Golf er langt hen ad vejen finansieret af investeringsfonden Public Investment Fund, som er ejet og kontrolleret af det saudiarabiske styre.

Turneringen har fået kras kritik i golfverden. Kritikken går blandt andet på, at Saudi-Arabien forsøger at "sportswashe" sit internationale omdømme ved at kaste penge efter golftouren.

Begrebet sportswashing dækker over lande, der forsøger at forbedre deres omdømme ved at sponsorere sportsudøvere eller sportshold eller ved at afholde lukrative sportsbegivenheder, mens de eksempelvis overtræder menneskerettighederne.

Siden søgsmålet blev søsat, har PGA Tour lavet ændringer for bedre at kunne konkurrere med LIV Golf. Det indebærer blandt andet øgede præmiepuljer.

Den første turnering på LIV Golf-touren blev afviklet i juni. Siden er der blevet spillet yderligere fire turneringer.

Svenske Henrik Stenson er en af de spillere, der har vundet en turnering på LIV Golf. Han var egentlig valgt som kaptajn for det europæiske Ryder Cup-hold, men den titel blev han frataget, da han tilsluttede sig LIV Golf.

Han er ikke en del af søgsmålet mod PGA Tour.

/ritzau/

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Poul Harald Holm, Mirjam Fibiger Olesen, Ester Esmarch, Henrik Lydeking
„Kristendemokraterne: Tør i lytte til os lokale omkring grænsekontrollen?“