Sport - Ritzau

FAKTA: Sådan går Danmark videre ved fodbold-VM

FAKTA: Sådan går Danmark videre ved fodbold-VM

FAKTA: Sådan går Danmark videre ved fodbold-VM

Ritzau
Doha
Zuletzt aktualisiert um:
FBL-2022-MATCH23-FRA-DEN Foto: Franck Fife/Ritzau Scanpix

Danmark skal slå Australien og matche en eventuel tunesisk sejr for at gå videre til VM-ottendedelsfinalerne.

Det er egentligt meget simpelt.

Danmark skal slå Australien på onsdag for at undgå at skulle rejse hjem fra VM-slutrunden efter gruppespillet.

Alle andre resultater betyder, at Frankrig og enten Australien eller Tunesien går videre til ottendedelsfinalerne fra gruppen.

En sejr er til gengæld ikke helt nok for Danmark i alle tilfælde. Herunder følger de mulige scenarier for Danmark i tilfælde af sejr over Australien.

* Danmark vinder, og Frankrig vinder eller spiller uafgjort mod Tunesien.

Danmark går videre på andenpladsen efter Frankrig.

* Danmark vinder, og Tunesien slår Frankrig.

Danmark og Tunesien slutter begge på fire point, og målscoren er nu afgørende. Før kampene onsdag har Danmark en målscore på 1-2, og Tunesiens lyder på 0-1.

Målforskel er afgørende først. Eksempel: Danmark vinder 2-0 over Australien, og Tunesien vinder 2-1 over Frankrig. Danmark går videre med målscoren 3-2 mod Tunesiens 2-2.

Hvis målforskellen er ens, tæller antal scorede mål i alle gruppekampe. Eksempel: Danmark og Tunesien vinder begge 1-0. Danmark går videre med en målscore på 2-2 mod Tunesiens 1-1.

Hvis Danmark og Tunesien slutter med præcis samme målscore, bliver holdenes fair play-regnskab i de tre gruppekampe afgørende. Eksempel: Danmark vinder 1-0, og Tunesien vinder 2-1. Begge hold slutter på 2-2 i målscore.

I så fald tæller et gult kort for -1 point, et rødt kort efter to gule kort giver -3 point, et direkte rødt kort giver -4 point, og et gult kort efterfulgt af et direkte rødt kort giver -5 point.

Før onsdagens afgørelse har både Danmark og Tunesien fået fire gule kort og står altså noteret for -4 point.

Skulle det ske, at Danmark og Tunesien slutter lige på både point, målscore og i fair play-regnskabet, bliver der trukket lod om pladsen i ottendedelsfinalerne.

/ritzau/

Mehr lesen