Sport - Ritzau

DBU-chef vil evaluere kikset U21-kvalifikation og træner

DBU-chef vil evaluere kikset U21-kvalifikation og træner

DBU-chef vil evaluere kikset U21-kvalifikation og træner

Ritzau
Zuletzt aktualisiert um:
U21-landsholdet - EM-kvalifikationskamp Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Danmark missede U21-EM for første gang i ti år, og nedturen skal nu evalueres grundigt, fastslår talentchef.

Jesper Sørensens fremtid som U21-landstræner er en del af den grundige evaluering, som DBU vil lave efter den mislykkede EM-kvalifikation.

49-årige Sørensens kontrakt løber således kun til sommeren 2023, hvor den næste EM-kvalifikation starter.

- Som altid mellem arbejdsgiver og arbejdstager skal begge være interesserede i at fortsætte, hvis det skal give mening, og det skal vi se på på et eller andet tidspunkt, siger talent- og udviklingschef i Dansk Boldspil-Union (DBU), Kenneth Heiner-Møller.

Sørensen tiltrådte i sommeren 2021 som afløser for Albert Capellas og helligede sig et halvt år senere fuldt ud jobbet, efter en periode hvor han også var assistenttræner i Brøndby IF.

Groft sagt tilspillede U21-landsholdet under Sørensens ledelse sig tre matchbolde i kvalifikationen, hvor Belgien snuppede førstepladsen og den direkte EM-billet i gruppespillet.

Første matchbold blev misset med 1-1 mod Skotland hjemme trods stor dansk dominans, og siden manglede et par mål i den afsluttende 3-2-sejr over Tyrkiet for at booke EM-billetten som bedste toer.

Endeligt førte Danmark tirsdag 3-2 over Kroatien samlet i playoffrunden, men kroatisk udligning syv minutter før tid gav en straffesparkskonkurrence, som danskerne trak det korteste strå i.

- Det var ikke held, men det var mange små marginaler, der gik os imod, som vi er nødt til at analysere nærmere på.

- Det kan godt være, at vi kommer frem til, at det var stolpe ud, men vi skal edderfløjteme være dygtige til at finde ud af, hvad vi skal være dygtigere til næste gang, siger Kenneth Heiner-Møller.

Danmark har været med ved de seneste fire EM-slutrunder for U21-landshold, og 18 af 26 spillere i Kasper Hjulmands seneste A-landsholdstrup har høstet slutrundeerfaring på holdet.

Efter U21-EM fra 2021 blev udvidet til 16 hold har DBU's målsætning været klar.

- Vi kunne godt sætte målet lavere og så være sikre på at indfri det, men med den talentmasse og talentudvikling, vi har i Danmark, så skal målet klart være at komme med hver gang, siger Heiner-Møller.

/ritzau/

Mehr lesen