Aalborg kommer fra land med smal sejr i semfinaleserie

Aalborg
Metalligaen: Rungsted Seier Capital - Aalborg Pirates Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Aalborg Pirates indledte semifinaleserien mod Herlev Eagles med en sejr på 4-2 på egen is.

Aalborg Pirates indledte onsdag jagten på endnu en finaledeltagelse i Metal Ligaen med en smal sejr over Herlev Eagles.

Nordjyderne dominerede ellers i mere eller mindre hele første og anden periode, men lukkede Herlev ind i kampen i tredje.

Det endte med en sejr på 4-2.

Aalborgs sidste mål var dog i et tomt mål med få sekunder tilbage.

Dermed fører Aalborgs forsvarende danske mestre altså 1-0 i kampe. Det hold, der først når op på fire sejre, når i finalen.

Aalborg tog teten fra start i onsdagens semifinale. Men hjemmepublikummet måtte vente lidt på at få noget at juble over. Ind kom pucken ikke trods et stort nordjysk overtag.

Der skulle dog kun gå cirka seks minutter af anden, før der kom hul på bylden for Aalborg. Matt Salhany sendte pucken i mål og hjemmeholdet foran 1-0.

Cirka seks minutter senere blev føringen fordoblet. Patrick Bjorkstrand sendte et skud afsted, der endte i mål via målmand Lukas Horaks skulder.

Aalborg var godt kørende, men kun cirka halvandet minut inde i tredje periode blev det spændende igen. Alexander Lindqvist-Hansen fik reduceret til 1-2, og så var gæsterne inde i kampen.

Men Herlevs comebackhåb led et knæk kort efter. Her scorede Victor Rollin Carlsson til 3-1.

Herlev kæmpede dog videre, og efter en faceoff tæt på Aalborgs mål sendte Maksim Popovic noget tilfældigt pucken i mål til 2-3 via Julian Jakobsens stav.

Gæsterne fik håb på ny, men begyndte at løbe tør for tid.

I de døende sekunder blev Lukas Horak hevet ud af målet i jagten på en sen udligning, men det blev i stedet straffet af Julian Jakobsen, der lukkede kampen ved at score i et tomt mål til 4-2.

Herning Blue Fox og Esbjerg Energy står over for hinanden i den anden semifinaleserie. Her åbnede midtjyderne tirsdag med en spektakulær 10-5-sejr.