Leserbrief

Sonderburg eine Stadt mit vielen spannenden Projekten

Sonderburg eine Stadt mit vielen spannenden Projekten

Sonderburg eine Stadt mit vielen spannenden Projekten

Brita Bastogi
Hørsholm
Zuletzt aktualisiert um:
Foto: Unsplash

Brita Bastogi, die Tochter von Lotte und Holger Madsen, Sønderborg Forniklingsanstalt, hat Bürgermeister Erik Lauritzen einen Dank geschickt.

Kære Borgmester Lauritzen,

Jeg vil gerne takke dig og byrådet i Sønderborg for jeres humanistiske virke.

Det glæder mig overmåde, når nyhederne kan fortælle, at Sønderborg gerne vil modtage flygtninge, og når Sønderborgs borgmester og humanisterne i Byrådet appellerer til regeringen, om at modtage børn fra de forfærdelige forhold på Lesbos, og samtidig selv inviterer uledsagede flygtningebørn til Sønderborg.

I har virkelig fortjent et Byvåben med et hjerte og husrum „vi har hjerte – vi har plads”.

I modsætning til dig, kære borgmester, kunne jeg ikke komme væk fra min hjemegn (Sønderborg) hurtigt nok. Jeg fandt den forfærdelig småborgerlig med snævre rammer for udfoldelse. Det er 60 år siden.

Du blev, har beholdt accenten og en sønderjysk væremåde, med værdier, som også jeg er opdraget med, men som jeg måtte ud og bo i forskellige lande for at forstå.

Gad vide, om det også er det gode samarbejde med Tyskland, der inspirer de gode mennesker i Sønderborg? Tyskland modtager jo, sammen med 10 andre EU lande + Norge, børn fra Moria lejren.

Der er nok heller ingen tvivl om at Danfoss familiens værdier gennem tiden har haft en positiv udvikling på byen.

Jeg med i Bedsteforældre for Asyl her i Nordsjælland. Vi oplever og kender alle de grimme ting den danske regering og flertallet af folketingsmedlemmerne gør ved de stakkels flygtninge her i landet.

Vi må leve med udsendelsescentre, hvor ingen aner, eller ønsker at følge op på hvad der ville ske med disse flygtninge, hvis de virkelig kom tilbage til deres land. Der er jo en grund til at de bliver til trods for de horrible forhold de lever under.

Vi må leve med Ellebæk fængslet. En skændsel, kaldet det værste fængsel i EU, af en ekspertgruppe. Et fængsel, hvor man indsætter mennesker, der ikke er kriminelle – fordi man er bange for, at de måske skulle løbe deres vej.

Sønderborg er i gang med mange spændende projekter – måske den mest innovative by i Danmark? – Stort tillykke med det.

Hvis I så samtidig kan holde fast i de humanistiske principper og fortsætte kampen for de svage – mon I så ikke ender som EU's mest spændende by?

En by, der modtager flygtninge, tager sig godt af dem og får loyale borgere, en by, hvor man gerne kommer fra udlandet for at arbejde - noget, vi alle ved, der bliver brug for i fremtiden.

Mange venlige hilsener og tak fra

Brita Bastogi, Breelteparken 203, Hørsholm

Mehr lesen

Meinung

Sara Wasmund
Sara Wasmund Lokalredaktion Sonderburg
„Es lebe die Innenstadt“

Kulturkommentar

Marlies Wiedenhaupt
Marlies Wiedenhaupt Hauptredaktion
„Schön verschreiben“

Leitartikel

Volker Heesch
Volker Heesch Hauptredaktion
„Corona-Abwehr mehr als ein Wirtschaftsfaktor“

Leitartikel

Volker Heesch
Volker Heesch Hauptredaktion
„Natur benötigt Platz in Stadt, Dorf und Land“

Wort zum Sonntag

Pastorin Astrid Cramer-Kausch
Astrid Cramer-Kausch
„Das Wort zum Sonntag, 17. Januar 2021“