Leserbrief

„Nur 22 Prozent im Sonderburger Stadtrat sind Frauen“

Nur 22 Prozent im Sonderburger Stadtrat sind Frauen

Nur 22 Prozent im Sonderburger Stadtrat sind Frauen

Stine Petersen
Sonderburg/Sønderborg
Zuletzt aktualisiert um:
Stine Petersen Foto: privat

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Spitzenkandidatin der Fælleslisten, Stine Petersen, nennt es eine Katastrophe. Lasst die gutausgebildeten Frauen in den Stadtrat, so ihre Aufforderung.

I Sønderborg kommune bor der stort set lige mange kvinder og mænd. Vi er 74.100 indbyggere og ud af disse er 37.091 af os kvinder.

Derfor kan det undre mig at blot 22% af det nuværende byråd er kvinder. Der er kun 7 kvinder til at repræsentere de 50% af kommunens kvinder. Nu er det ikke fordi jeg er udpræget feminist og jeg mener ikke vi partout skal have 50% af hver i byrådet. Men jeg kan undre mig over at vi kvinder, hvoraf mange af os jo er gode til at tale når vi ikke mener vi bliver tilgodeset, ikke vælger at stemme på de kvinder der stiller op. For det har vi jo desværre historisk set ikke gjort.

Der er 105 opstillede kandidater til byrådsvalget. 22 af dem er kvinder. Det er 20%. Det er ringere end fordelingen af det nuværende byråd.

I 2017 var der 33 opstillede kvinder, hvilket dengang var 28% af de opstillede og blot 21% af dem kom ind. Hvis tendensen er den samme i år bliver det nye byråd kun besat med 4 kvinder.

Det ville jo langt fra være et repræsentativt udsnit af befolkningen og for mig at se en katastrofe. Så lad os nu få de velkvalificerede kvinder ind i byrådet, så det kan afspejle befolkningen som den reelt ser ud.

Og så er jeg slet ikke begyndt med aldersfordelingen, hvor over halvdelen af det nuværende byråd er mænd over 50 hvoraf de fleste også har rundet de 60 år.

Slutteligt kan jeg da lige bemærke at i Fælleslisten er 50% af de opstillede, kvinder med en gennemsnitsalder på 38 år.

Mehr lesen

Leserbrief

John Brandt
„Rechtspopulismus in Europa eine Gefahr für Vielfalt“

Leserbeitrag

Gerner Petersen
„Æret være Erwins minde“

Leserbrief

Herdis Thomsen Maaløe
„Ein häufiger Fehler: Auf Alsen ist es „e“ statt „æ““

Leserbeitrag

Kristian Pallesen
„Mindeord over Erik Ejlskov Hansen“