Leserbrief

„Zweisprachige Ortsschilder: „Eine bescheidene Geste““

Zweisprachige Ortsschilder: „Eine bescheidene Geste“

Zweisprachige Ortsschilder: „Eine bescheidene Geste“

Gert Helenius, Erhvervsdirektør HER
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:
Gert Helenius, HER-Direktor Foto: Ute Levisen

Gert Helenius, Direktor der Haderslebener Wirtschaftsförderungsorganisation HER, schlägt eine Bresche für zweisprachige Ortsschilder. Es sei an der Zeit.

Tosprogede skilte er indlysende, men kræver åbenbart mod.

Mod til at bringe borgerne ind i 2020 et oplysningens årti, hvor vi burde stole så meget på danskheden, at vi tør dele den med andre og gengælde et moderne og tillidsfuldt naboskab.
Mod til at argumentere for at danskheden netop er skabt gennem århundreders åbenhed og samhandel med andre folkeslag, og at tosprogede skilte i et grænseområde er en meget beskeden gestus i den sammenhæng.
Mod til at farve en landsdel grøn, som mange desværre ser som gul, fordi gul er misundelsens farve og grøn er håbets.

Mod til at sige tjena eller hej do, når vi bliver betjent af svenske ekspedienter i København, og mojn på begge sider af den dansk-tyske grænse.
Mod til at byde vores gæster velkommen på den samme åbne og tværkulturelle måde som de danske købmænd altid har gjort, som har gjort os til en rig handels- og søfartsnation, og som har skabt de værdier, vi lever af i dag.
Jeg synes genforeningsåret er det mest passende tidspunkt at vise både mod, åbenhed og gæstfrihed på i forhold til vores tyske naboer!

Gert Helenius,
Erhvervsdirektør HADERSLEV ERHVERVSRÅD
Jomfrustien 27,
6100 Haderslev

 

Mehr lesen

Leserbrief

Jon Krongaard
„Stop de grønne fantasier!“

Leserbrief

Helene Hellesøe Appel
„Einheitsliste: Zu kurz gedacht!“

Leserbrief

Jon Krongaard
„Ældrepleje skal udføres af kommunen, ikke af pårørende“

Leserbrief

Marie Skødt
„ Vi skal stå vagt om vores velfærd!“

Kirchenratswahlen 2024

Annette und Bernd: Vielfältige Aufgaben im Kirchengemeinderat

Apenrade/Aabenraa Fokus Kirchenrat: Diese Themenreihe beleuchtet Hintergründe und Bedeutung der Kirchenratswahl, die am 17. September 2024 stattfindet. Die Apenraderin und der Apenrader sind im Jahr 2020 in das Gremium des Kirchengemeinderats ihres Heimatorts gewählt worden. Im Gespräch erzählen sie von der spannenden Arbeit für die Gemeinde und warum es keinen Unterschied machen darf, zu welchem Gemeindeteil man gehört.